Mit iszik 2 év körüli gyereketek? Tudtok esetleg valami jó szörpöt gyereknek?
A fiam Piroska Bodzásat iszik, most 2,5 éves, már tavaly is azt kapott.
Egyébként legtöbbször vizet iszik, vagy ha megyünk valahova, akkor egy Kubut veszek, általában annak is az ízesített vizét, mert az csöpögésmentes üvegben van.
Piroska, vagy Sió szörp, heti 1 üveg fogy, az egész család azt issza. Minden héten mást veszek, bodza, narancs, málna, szamóca, fekete ribizli...
Mostanság még CBA szörpöt is szoktam venni, nincs benne édesítőszer, gyümölcsből van az is, és 200 Ft a 0,5 liter, de csak narancs, és málna ízű van.
1,5 éves kora óta issza, szépek a fogai, minden nap mossuk.
Norbi szörpöt biztos nem adnék a gyereknek, oké hogy nem hízlal, de tele van édesítő szerrel, ami nem valami egészséges egy kisgyereknek, de még felnőttnek sem.
Teát nem szereti a gyerek nálunk, nem is erőltetem, mert nagyon megfogja, elszínezi a fogakat.
Barátnőm fiának barnák a fogai a sok teától.
Javarészt sima vizet, ami vagy jó minőségű szénsavmentes ásványvíz vagy tisztított csapvíz.
A bölcsiben is vizet kapnak, csak reggelihez szokott lenni tea. Szörpöt, üdítőt csak különleges alkalmakkor isznak, pl. ünnepségek, szülinap stb.
Itthon is csak ritkán kapnak mást a vízen kívül, nem azért mert sajnálom tőlük, hanem mert a víz sokkal jobb szomjoltó, mint a cukrozott löttyök, ezért 90%-ban én is azt iszom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!