Mi az örökbefogadás menete? Lehetséges olyan árvát örökbe fogadni, aki most maradt árván ebben a Haiti tragédiában?
Figyelt kérdés
2010. jan. 23. 18:36
11/14 anonim válasza:
Még nem lehet, de a szeretetszolgálatok szorgalmazzák. A haiti kormány viszont azt szeretné, hogy az ott árván maradt gyerekeket otthon fogadják örökbe ottani családok. Szerintem ez mindenképpen logikus dolog, hiszen nem biztos, hogy jó, ha egy kisgyereket elszakítanak a szülőhzájától, az addig megszokott környezetből. Elég trauma számukra a családjuk elvesztése. tudom, itt biztosan sokkal jobb körülmények között élhetnének, hisz Haiti borzalmasan szegény ország. De a gyerekeknek nem csak anyagi szükségleteik vannak..biztosan itt is nagyon szeretnék őket az örökbefogadók, de nem ez a hazájuk. Nem vagyok rasszista, nem ezért írom (unokahúgaim közül az egyiknek nigériai, a másiknak amerikai-filippínó férje van és imádom őket), épp azért, mert a magyar társadalom átlaga nem ilyen felfogású, mint én. itt bizony még sokakat bántanak a bőrszínük, a származásuk miatt.. Emellett - bár tudom, a gyerekek iszonyúan gyorsan tanulnak nyelveket - ezek a gyerekek csak franciául beszélnek..Fr.o épp ezért és azért, mert Haiti francia gyarmat volt, engedélyezte az örökbefogadásokat..emellett Fr.o-ban minden régi gyarmatokról származó ember kérvényezheti az állampolgárságot és azt rögtön meg is kapja.
13/14 anonim válasza:
Tegnapelőtt azt mondták, valószínű lehet majd Magyarországon is örökbe fogadni Haiti árvát.
Tegnap már azt mondták, Magyarország benne van a Hágai Örökbefogadási Egyezményben, viszont Haiti nincs, így nem lehet örökbe fogadni.
Viszont. Németországban, Hollandiában és Franciaországban már ott vannak az árvák, és ezek az országok is benne vannak ebben az egyezményben. Akkor ez most hogy van?
Franciaországba azért lehetett, mert Haiti régen francia gyarmat volt. És a többi ország? Akkor hozzánk miért nem jöhetnek?
14/14 anonim válasza:
mi lett végül? mi most indulunk az egészben...egyelőre Mo...de mindenre gondolunk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!