Névadás ikreknek?
A véleményetekre lennék kíváncsi, hogy ikrek esetén mi a szerencsésebb, mert annyi tanácsot hallottam már, hogy zsong a fejem... (És tudom, lehet, most sem lesz jobb :) :) )
Szóval ikrek esetén, ha azonos neműek, akkor most érdemes-e kerülni az összecsengést, vagy jó, ha valamennyire hasonlít? Nekünk nagyon tetszik a Karina és a Karolina, Karaként és Linaként becézve, de néha úgy érzem, ez már nagyon durva lenne, túl hasonló a két név. Mit gondoltok?
Előre is köszönöm a véleményeket! :)
Szerintem is durva. :)
Én kerülném az összecsengést mindenféleképpen. Maximum a kezdőbetű lenne azonos. Pl. Maja & Mirtill.
Ez a két név túl egyforma szerintem is.
Nekem tetszik, ha valamelyest egyforma, vagy összecsengő az ikrek neve.
Tetszik pl a Nella-Polla név, Nelli-Pollinak becézve is, vagy pl a Stella és a Luna- a jelentésük miatt, a Hold és Csillagok.
Szóval valami kis összetartozás van a nevekben, de pl az első változatnak sem egyforma a kezdőbetűje. Hallottam már olyat, hogy azért nem adtak egyforma kezdőbetűs nevet ikreknek, hogy a monogrammjuk ne legyen egyforma.
:)
Gratulálok a kislányokhoz!!
De tetszik a Maja-Mirtill változat is!
Miléna-Heléna
Mira-Kira
:))
De a legtöbb iker ismerősömnek tök más neveik vannak, pl Hanna-Bianka, Dóra-Jázmin
Köszönöm a válaszokat! :) Igen, azt mi is érezzük azért, hogy így túl sok, de ha egyszer annyira tetszik a két név :)
Ami még felvetült, az a Heléna, bár talán a Milénával az is sok :) Gondoltunk arra, hogy legyen akkor Heléna és Karolina, de a jótevő családtagjaink szerint akkor mindenki Linának és Lénának hívná őket, az meg megint túl sok. Hát nem tudom, szerintem akkor még lehetne Léna és Kara is, vagy Hella-Heli és Lina.
Sosem gondoltam volna, hogy ez lesz életem legnagyobb problémája :) :)
Ha ez a jét név tetszik, akkor ezen változtassatok egy kicsit, hogy ne legyen annyira összecsengő. Mondjuk Katarina és Karolina.
Vagy simán Kata és Lina, így anyakönyvezve. vagy a Karolina helyett Léna, az már majdnem olyan, mint a Lina (ha már úgyis Linaként becéznétek). A Karina és Léna, vagy a Kata és Léna megintcsak nem annyira összecsengő, mégis a kedvenc neveitekből alakul.
Karolina és Kornelia?
Kari(a) és Kori, Lina és Lia,ha becéznétek:)
Legyen akkor Heléna és Karina!
Helénát becézhetitek Lénának, Helinek,
Karina pedig lenne Kara.
Mindkettő név szép és nekem a beceneveik is nagyon tetszenek!
:))
2-es voltam!
Mégegyszer gratulálok a lányokhoz! Mikor érkeznek?
(Nekem is van ikertesóm ;) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!