Szerintetek van összefüggés a cumizás és a felnőttkori dohányzás között?
Kiafiam nem nagyon igényelte eddig a cumit, de most 4 hónaposan elalvás előtt az ujjával a szájában alszik el. Ezt én cumival helyettesítem, amit szívesen fogad.
Ti babaként cumiztatok vagy szopiztátok az ujjatok? És most dohányoztok? Mert pl. én az ujjamat szopiztam, de sosem cigiztem.
Utolsó!
:-D
Érdekes felvetés. :)
Én nem cumiztam, ujjamat sem szoptam, nem cigizek, és semmit nem tudok megtűrni a számban, néha egy sima fogmosástól is öklendezek.
Nagyon sokáig szoptam az ujjam ,még iskolás koromban is,szerintem lehettem vagy 8-9 éves mire elhagytam.
Sajnos ez az orális fixáció megmaradt,dohányzom és rágózom is .Nem tudom mitől van.
Ha nagyon gyorsan választják el a babát, vagy veszik el tőle a cumit, azt szokták összefüggésbe hozni a felnőttkori dohányzással, mert megmarad az erős orális fixáció. Állítólag mutattak ki összefüggést, de azért az ilyen kutatások mindig elég bizonytalanok és mivel fogalmam sincs már hol olvastam (több helyen, az biztos) és mennyire volt megalapozott állítás, így azért nem vennék rá mérget.
Ráadásul itt nem is erről van szó, ez egyszerű gyerekkori fixáció, ami sok gyereknél megvan és majd szépen leszokik róla, ne aggódj. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!