Lánykám 1 évesen még mindíg szopizik éjjel, hétfőn kivizsgálásra kéne vinni 9 órára éhgyomorra hogyan oljdam meg?
Pontosabban 28-án lesz 1 éves. 80 cm és 7,2 kg, az utóbbi időben alig akar enni. Voltunk ma az ortopédián (teljesen más okból), a problémánkkal nem is igazán foglalkozott az orvos, viszont nem tetszett neki a lányom alakja. Tény és való, hogy hihetetlenül gizda, de csecsemő kora óta nem nagy evő, és mindíg is ilyen soványka volt. Elküldtek minket a belgyógyászatra, ott közölték: ki lehet vizsgáltatni, de éhgyomorra jelenjünk meg.
Szerintem még egy nagyobb gyermek, aki megérti, hogy kivizsgálásra kell menni, az is rosszul viseli az éhséget. Hogy lehet ezt megoldani, megértetni egy 1 (nem beszél)évessel, aki egy igazi kis cicimániás?
Tudom, nem ezt kérdezted, de leírom a mi esetünket.
A babám is cicifüggő volt, ugyanúgy nem hízott. Radikálisan, visítások közepette szoktattam le pár hét alatt. Mostmár csak éjjel cicizik, talán megnyugtatásként.
Azóta, hogy nem cicizik egész nap, rengeteget eszik, egészen megváltozott.
Én azt mondom neked, hogy jó-jó a szoptatás, de 1 év után igenis NEM ELÉG neki. Szerintem minél előbb szoktasd a minimálisra a szoptatásokat, és adj neki mindenféle kaját. Tejpépet, sinlacot, gyümölcsöt, zöldséget, kekszet, pudingot, túrórudit.
Szakadj el attól, hogy húúú de jó, hogy szinte csak szopik.
Remélem nem akasztottalak ki.
Az én babám is vékony, de ő 9 kg 1 évesen.
Félreértettél kedves harmadik válaszoló. Hat hónapos kóra óta harcolok a gyermekemmel, hogy elfogadja a kajákat. Bár szoptatás párti vagyok, de én is úgy terveztem, hogy ilyenkorra már szinte teljesen leszoktatom róla. Általában napközben csak reggel, elalváshoz (2 alkalommal), és este kap cicit. Éjszaka viszont nem tudom megnyugtatni cici nélkül. Vergődik és zokog nagyon.
Ezek szerint csak én csinálok túl nagy problémát belőle!?
A 3. vagyok. Nálunk is visított éjjel, míg rá nem jöttem, hogy éhes. Este, közvetlen lefekvés előtt amennyi tejpépet csak tudok -elfogad, jó éjt tápszerrel, rizzsel adok neki, és egy hete csak 1x kel éjszaka, azt is hajnal 4-kor.
Amíg csak cicit kapott, legalább 3x kelt éjjel cicizni, én már teljesen kimerültem fizikailag és lelkileg is. Most mindketten nyugodtabbak vagyunk és éjjel alszik a töki.
Szóval nekünk ez bevált, hajnalban kap nyugtató cicit és napközben is 1x. Minden orvos, védőnő azt mondta, hogy ez épp elég neki.
Remélem nem írtam neked rosszat.
Nem írtál rosszat! Hidd el én is folyamatosan próbálkozom. Ma már kínomban híg tejbegrízt főztem cumisüvegbe tettem, de csak úgy lökte el magától. De adtam én már neki rendes tejbegrízt,bundáskenyeret, szendvicset, rántottát, de 5 falat után elfordul.
Nem tudom megtömi, pedig megtenném!
A háziorvosunk aloe vera-s terméket ajánlott (valami barackos lötyi, mert tabletta), amit holnap kezdek el adni neki. Remélem meghozza a várva várt hatást! Mármint az étvágyat és a jó éjszakákat!
Nem venném el tőle, én sem akarom siratni.
Csak a belgyógyász jól lehurrogott, hogy miért szoptatok még mindig éjszaka, és nem fogadta el, hogy mert a gyermekem igényli.
A nőgyógyászom is utalt rá, hogy le kéne állni már az éjszakai szopizásokkal.
Én már nem tudom mit kéne csinálni és mit nem. Ráadásul egy hihetetlen akaratos lánykám van (volt kitől örökölnie), ha akar valamit, akkor nem adja fel egy könnyen.
Igazából már ettől a vizsgálattól is elment a kedvem, az egészhez úgy állt hozzá a doki, hogy ha akarom megcsinálHATJUK, de és hozta a kifogást a sok beteg gyerekről a kórházban. Könyörgöm akkor most baj, hogy ilyen gizda vagy sem. Unom már, hogy pénzt kell dugdosni az orvos zsebébe, hogy mosolyogjon és csinálja a dolgát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!