Március végén, április elején született babáitok hogy vannak? Mennyivel született és most hány kg? Miket esznek? Hogy telnek a napjaitok? Minden érdekel!
az én lányom március 23-án született, 3200 grammal, 52 centivel.
10 kiló most, és 75 centi. fél éves koráig kapott anyatejet.
minden korának megfelelőt eszik.
4 hónaposan megtámasztva ült, 5 hónaposan stabilan, támasztás nélkül, meg elkezdett kúszni. 7 hónaposan felült, elkezdett mászni. 8 hónaposan felállt, 9 hónapos korában elkezdett lépegetni oldalra, és igen, most már ő is szinte rohan a bútorok mellett, magától még nem indult el. :)
nagyon hamar elkezdett "beszélni", persze babanyelven. (baba, tete, dede, mama, papa, pápá, ezek mennek, persze nem tudja, mit jelent. :))
ami tudatos, tapsira tapsol, táncira rázza a fejét, hoppára azt mondja ppáá, puszit ad az arcomra, erre vagyok a legbüszkébb. :)
ő is mindent eszik, kivéve tehéntej és tojásfehérje. nagyon vidám, ügyes, "önálló" jókedvű baba.
nappal 2x 1 órát alszik, éjszaka akár 14 órát is egyben. :) nem kell altatgatni, elalszik magától.
egy tündér, mást nem tudok mondani, mindig ilyen gyerekre vágytam :)
2 foga van, ebből az elsőt észre se vettük, hogy jönni készül.
egyszer volt megfázva, egy hét alatt kiheverte.
ikrekkel azért nehéz lehet, nem irigyellek. :)))
további jó babázást, mindjárt egy évesek lesznek! :)))
Köszi!
Fogunk nekünk is 2 van. Decemberben bújt ki mindkét lánynak. Nappal csak 1x alszanak. Általában 2óra körül olyan 1-1,5órát.
EGyébként annyira nem nehéz 2picivel, mint ahogy sokat gondolják. Jó biztos nehezebb, mint egy babával,de mivel ők az első babáim, így nem tudom milyen lehet egy törpével. Van gond velük, de kárpotólnak érte mással :)
Puszit még nem adnak-amit nagyon hiányolok, de ami késik nem múlik :) És még tapsolni se akarnak, de ennek is eljön az ideje.
15:57-es vagyok. nekem ezek mindig úgy voltak, hogy előbb ő tapsolt, és én gyorsan nevet adtam neki, hogy tapsi-tapsi. pl a nyelvcsettintést el is felejtette, mert annak nem tudtam nevet adni. :)))
vagy előbb cuppant egyet, aztán megtanítottam neki, hogy az a puszi. fordítva szerintem nekem se ment volna, mármint biztos nem tudnám neki megtanítani, hogy cuppantson, ha magától nem akar. onnantól meg 2 hetes munka volt, hogy az arcomra adjon. :D de csak nekem ad :D
az apja irigy is rendesen :D
én is ismerek ikreseket, a te eseted egyszerűbb, mert elsőnek jöttek. de hallottam olyat, hogy volt 2 lánya kb. 3 év korkülönbséggel, és az apa mindenképp akart egy fiút is, rábeszélte még, szüljön egyet, már az az egy ide vagy oda. erre megszülettek a fiú ikrek, egypetéjűek :)) gondolj bele, ha azok is lányok lettek volna... :DDD
Nekem is van ilyen ismerősöm. Igaz ott először ikrek lettek. 2lány, egypetélyűek. Az apa akart még egyet, hátha fiú, de született 3 kislány :) Többet nem próbálkozott. :)
Mindez már 25éve volt.
Igaz az enyém március 8-án született 3950 grammal és 56 centivel.
Most 9140 gramm és 80 cm, egyébként lány.
Háromszor eszik szilárdat és négyszer szopik.
éjjel 23x ébred. van 3 foga (1 alul, 2 felül) jön amásik alsó.
Mászik, áll, lépeget, egy két lépést tesz egyedül.
De és du alszik.
Egész nap pakol, rámol, jön utánam.
előző
tapsol, puszid dob, pápázik, kutyást, macskát mutatja
Fiam április elején született,55 cm, 3350g-mal.
Most kb.9,5 kg és 73 cm.Enni sok mindent eszik már a korának megfelelő kajákat,és ritkán adok neki túró rudit,babapiskotát,kekszet.Pápázik ő is és mondja Gyee (gyere) és integet a kezével,nagy cuppanos nyálas puszikat ad.Mászik van 2 fél foga.A butorok mellet már megy,talán 2 lépést már egyedül is tett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!