Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5 hónapos babám idáig kétszer...

5 hónapos babám idáig kétszer fordult meg, hasról hátra, visszafelé még nem. Talán azért mert gond van vele?

Figyelt kérdés
Gyógytornászhoz kéne vinni? A védőnő egyfolytában ezzel nyaggat, hogy ez így nagyon nem jó. Igaza van?
2010. jan. 21. 15:01
 1/3 anonim ***** válasza:
Minket 7 hósan küldtek el neurológiára, mert a lányom nem nagyon forgott, csinálta párszor, de ennyi. Szerintem kérdezd az orvosod, ha ő úgy látja jónak, akkor ad majd beutalót.
2010. jan. 21. 15:06
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia

Nekem 5.5 hónapos a kislányom ,és még egyszer sem fordult át se a hasára,sem pedíg a hátára.

Pont tegnap voltunk valami miatt a dokinál,és kérdeztem tőle,hogy azért meddíg jó,hogy ha megfordul a babám?

Ő nem mondott semmi ilyet,hogy gyógytornász,vagy hasonlók. Ő inkább azt mondta el,hogy hogy kell a babákat a forgásra késztetni. Ezt ajánlotta: tegyük mondjuk a babát egy keményebb felületre,majd egy játékát húzzuk el előtte,hogy elakarja érni,és így hátha megfordul.. Mondjuk oldalra már úgy dobja magát,hogy csak na..,de egyszerűen még nincs kedve forgolódni..,azaz hát még ügye nem is jött rá,hogy hogyan kéne neki..:) De mivel megyünk hozzá 1 hónap múlva,akkor úgyis megnézi majd,és ha még akkor sem csinálna semmi ilyen forgolósdit,azt mondta,hogy majd akkor visszatérünk erre. Amúgy én múltkor azt olvastam valahol,hogy 6 hónapos korukra kéne úgy általánosan megfordulniuk a kicsiknek! Azt meg még ügye egyikünk babája sem érte el!

Szerintem ne izgulj! Én legalább is nem teszem..,mert ha megakar majd fordulni,akkor úgyis megteszi,ha meg nem ,az sem baj,majd segítünk neki valamilyen formában. :)

Üdv.,egy 5.5 hónapos kislány anyuja:)

Amúgy lehet,hogy hülyeséget írok,de itt azt olvastam egy párszor,hogy a nehezebb babák később forognak..Az én Mancóm 7.9 kg most 5.5 hónaposan.

2010. jan. 21. 15:57
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem tudom mi ez a mánia, hogy 6 hónapos koráig MUSZÁJ megfordulnia, fogadjunk ezt is a védőnők terjesztik.

Minden baba másképpen fejlődik akkor a forgás miért kivétel? Mikor az én babám 6 hónapos volt, még ő sem fordult semerre. Külföldön élünk, látta az orvos is, azt mondta semmi gond ha még nem forog, majd fog. Itt úgy látszik másképp látják a dolgokat. Amúgy látta rajta hogy erős és mozgékony, majd ha ő rájön akkor csinálja. És mi történt, 2 nap után magától megfordult hasról hátra, visszafelé csak sokkal később.

Szerintem ne aggódj meg fogja visszafelé is csinálni, nem vagytok határidőhöz kötve. És ne hallgass erre a védőnőre.

2010. jan. 21. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!