Kapott valakinek par hetes, honapos babaja eros antibiotikumot? Hogy viselte? Mire kapta? Nem gyengitette meg nagyon az immunrendszeret?
Sok kisbaba kap antibiotikumot, főleg azok, akiknek bakteriális fertőzésük van. Soknak ez menti meg az életét, vagy ez védi meg őket veszélyes szövődményektől.
Időnként sajnos az antibiotikumok mellékhatásai is súlyosan jelentkeznek, de ennek a kockázatát mindig össze kell vetni a fennálló fertőzés kockázatával.
Szerintem ne keseregj, hanem örülj, hogy az imádságon kívül más eszköz is van a kezedben a babád gyógyításához.
Babám egyből születése után kapott antibiotikumot meg én is, pedig szoptattam is. De nem volt mit tenni. Most 2,5 éves és már 1 éve nem volt beteg, náthás sem, szóval ez az egyszeri alkalom biztos hogy nem gyengíti az immunrendszerét.
Az lenne "baj", ha gyakran kapna, mondjuk havonta antibiotikumot, de egy egyszeri alkalom nem.
Rögtön születése után, mert magzatvizet nyelt és tüdőgyulladása lett. Most 4 hónapos, de már sajnos 3szor volt beteg:(
Bár 30.héten kaptunk 4 tüdőérlelő szurit fenyegető koraszülés miatt, ami szintén gyengíti az immunrendszert, aztán végül a 37.héten született, 2 hetet voltunk még születése után kórházban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!