Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg hozzászokik? Ez baj...

Tényleg hozzászokik? Ez baj lenne? Vélemény?

Figyelt kérdés
Most nagyon dühös lettem.Anyukámra.Aki egyébként nagyon segítőkész imádom elfogadom általában a tanácsait de ez most nagyon nem tetszett.Kislányom a héten beteg volt reggelente bevisszük a mi ágyunkba játszani de az utóbbi napokban kb 7-8-ig nem játszott hanem elaludt vele együtt mi is.Mindkettőnknek jó volt így erre anyukám:"Szoktasd csak hozzá!"Csupa iróniával.(márhogy nálunk aludjon)Nem hinném hogy ettől hozzászokik,saját szobájában ágyában alszik 6 hetes korától átalussza az éjszakát.
2010. jan. 21. 13:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Szerintem anyukádnak igaza van. Pont nemrég volt itt olyan kérdés (szerintem nincs 2 napja), hogy velük alszik a gyerek, mert egyszer beteg volt és odaszokott és most hogy szoktassa vissza...
2010. jan. 21. 13:50
 2/12 anonim ***** válasza:

Általában a szakkönyvek is azt mondják,hogy ha beteg a kicsi,akkor el lehet térni az elvektől.

Én is többet fogtam kézbe,többet foglalkoztam vele úgymond,mikor beteg volt.De hidd el,csalafinták a gyerekek,hamar meg tudják szeretni az új helyzetet,nem hiszem,hogy nem lehet visszaszoktatni a régi dolgokra,csak nehezebb.SZERINTEM.

2010. jan. 21. 13:52
 3/12 anonim ***** válasza:
A gyerkőcök könnyen hozzászoknak a jóhoz :) Lehet szerencséd lesz, de sz esetek 99%-a úgy végződik, hogy csak szenvedések árán tudják a babát visszaszoktatni a sajátágyikójába. Ezért ne légy dühös anyukádra,tudod, csak jót akar :)
2010. jan. 21. 13:53
 4/12 anonim ***** válasza:
sajnos gaz.friss tapasztalat,mert az én babm is beteg volt pár nappal ezelött.ő sem tudott aludni csak a kezembe,pedig eddig úgy sosem tudott,születése óta a kiságyába alszik 1 éves.3 napig tartott ez a betegség és bizony megszokta és követelte hogy ne a saját ágyába altassam.rászántam egy délutánt,és nem hagytam magam.kiságyba be,sírás,én bemegyek megnyugtatom,aztán kijövök.sírás megint,megint bemegyek és aztán csak el alszik.már aznap este csak morcogott ha letettem az ágyba.bizony hozzászoknak.
2010. jan. 21. 13:56
 5/12 anonim ***** válasza:
Lehet hogy hozzászokik, de a másik oldala az, hogy Nekünk is milyen jól esik a babusgatás amikor betegek vagyunk, hátmég egy babának...
2010. jan. 21. 14:03
 6/12 anonim ***** válasza:

Hát én nem vagyok az együttalvás híve, de szerintem pár éjszakától nem fog átszokni. Főleg, ha beteg.

Mondjuk az is számít, mennyi idős.

Az én fiam 20 hónapos és ha akarnánk, sem tudnánk a mi ágyunkban elaltatni, mivel kezdetektől külön szobában, külön ágyban alszik, egyedül. De amikor beteg volt, mi is odavettük magunk mellé, mert meg volt ijedve, így meg tudott nyugodni és aludni. Ez volt kb 2 éjszaka, esténként azóta is szépen elmegy aludni a saját ágyába. Azt elképzelhetőnek tartom, hogy idősebb korban már esetleg "manipulál" ezzel.

2010. jan. 21. 14:06
 7/12 anonim ***** válasza:

Szerintem attól is függ,hogy mennyi idős a babád...

Ha én a 2 éves lányommal csinálnám meg,hogy egyszer velünk alszik,tuti nem tudnám "kirakni" utána az áyunkból... :) De a kicsi lányom aki 6,5 hónapos,vele nem lenne gond,ő még nam annyira rafinált...

2010. jan. 21. 14:14
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Lányom is most volt beteg, fulladt éjszaka, emiatt pánikolt. nem érdekel, hogy hozzászokik-e, nem tettem volna külön ágyba..és ha nehéz visszaszoktatni? hát akkor majd kínlódunk. nem hagyom "magára" mikor beteg csak azért hogy nekem könnyebb legyen. (emiatt nyugodtan le lehet pontozni)
2010. jan. 21. 14:20
 9/12 anonim ***** válasza:
13,56-os vagyok.fiam 1 éves és 3 napot aludt a kezembe az ágyamba,a szobánkba,és bizony megszokta.Azt senki nem gondolta,és nem is mondta,hogy ha beteg akkor ne dédelgesse,ne vigye be magához aludni ha csak úgy tud.én is megtettem,de meggyógyult és visszaszoktattam,vagyok dolgozunk rajta.ez is az anyaság része,feladat,kihívás.
2010. jan. 21. 14:25
 10/12 A kérdező kommentje:
nem egész éjszaka csak reggel abban az egy órában és egyébként 9 hós éjszaka továbbra is ott alszik a helyén csak reggel amikor odavittem hogy majd játék lesz mert azt hittem teljesen felébredt aludt el nálam
2010. jan. 21. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!