Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kapjon a baba cumit vagy ne?

Kapjon a baba cumit vagy ne?

Figyelt kérdés

7 hetes a kisbabám, eddig nem adtam neki cumit (játszócumit), ezzel kapcsolatban az volt az elhatározásom, hogy nem igazán szeretném őt rászoktatni.

Viszont sokan furcsállják hogy hogyhogy nincs cumija.. (pl. anyósom)... Van valamilyen előnye annak, ha kap cumit a baba?? Kellene adnom neki?

2014. szept. 25. 18:56
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Nem gondolom, hogy az anyákban lett volna a hiba és hidd el sokat BESZÉLGETTEK a gyerekükkel, de a kicsik automatikusan kapták be az ujjukat. Inkább a cumi ezerszer, mint az ujja. Nem beszélve arról, hogyha pl homokozik a cumit kitudom venni a szájából és nem a piszkos ujjait szopogatja. Magyarázhatod nekem, hogy meg kell vele beszélni, de akkor is reflexszerűen a szájába fogja venni az ujját. Nagyobb gyerekeket nem láttam cumival rohangálni a szájukban, de az ujjukat szopni igen.
2014. szept. 27. 21:04
 22/24 anonim ***** válasza:
De ott azért elég nagy gond van, ha valaki 15 évesen szopja az ujját. Szakmailag orális fixációnak nevezzük, azért az már nem a sima ujjszopásba sorolható.
2014. szept. 28. 11:46
 23/24 anonim ***** válasza:
Én meg olyat láttam már,hogy 7-8 éves gyereknek nemhogy a fogai voltak eldeformálódva az újjszopástól de még az újja is!Ne mondja már nekem senki,hogy ez jobb egy fogszabályozós cumitól!!
2014. szept. 28. 12:49
 24/24 anonim ***** válasza:

Nekem 3,5éves koráig cumizott a kisfiam. Csak akkor kellett neki, ha aludni ment- de volt egy két rossz napja, mikor egész nap a szájában lógott- de ez azért nagyon ritka volt. Pl mikor beteg volt. MÁr nagyon szerettem volna leszoktatni nyáron- mikor 3éves volt- mert én is úgy gondoltam, hogy nagy már hozzá. Kezdődött az ovi, és vitte magával - csak a délutáni alvásnál kérte, de azt sem minden délután. Októberben már sokat meséltek nekik az ovonénik, hogy majd milyen programok lesznek, és akkor úgy döntött, hogy majd a Mikulásnak fogja ő odaadni. Így vártunk a Mikulásra- és tényleg kipakolta neki este minden cumiját.

A fogai kezdtek kicsit kiállni- de nem durván, csak én vettem észre neki. Mikor a fogsora össze volt zárva, a felső kicsit előreállt neki de mihelyt elhagyta a cumit kb 2hónap mulva visszaállt a fogsora. Most már nincs rés az alsó-felső fogsora között. Azért ha tovább cumizott volna, valószínű a fogainak nem tett volna jót.

Sajnos ujjszopós ismerősöm nekem is volt, aki általános iskolában is szopta az ujját. A hüvelykujján a bőr teljesen más volt- mintha mindig fel lett volna ázva.

2014. szept. 28. 19:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!