Kapjon a baba cumit vagy ne?
7 hetes a kisbabám, eddig nem adtam neki cumit (játszócumit), ezzel kapcsolatban az volt az elhatározásom, hogy nem igazán szeretném őt rászoktatni.
Viszont sokan furcsállják hogy hogyhogy nincs cumija.. (pl. anyósom)... Van valamilyen előnye annak, ha kap cumit a baba?? Kellene adnom neki?
Nekem 3,5éves koráig cumizott a kisfiam. Csak akkor kellett neki, ha aludni ment- de volt egy két rossz napja, mikor egész nap a szájában lógott- de ez azért nagyon ritka volt. Pl mikor beteg volt. MÁr nagyon szerettem volna leszoktatni nyáron- mikor 3éves volt- mert én is úgy gondoltam, hogy nagy már hozzá. Kezdődött az ovi, és vitte magával - csak a délutáni alvásnál kérte, de azt sem minden délután. Októberben már sokat meséltek nekik az ovonénik, hogy majd milyen programok lesznek, és akkor úgy döntött, hogy majd a Mikulásnak fogja ő odaadni. Így vártunk a Mikulásra- és tényleg kipakolta neki este minden cumiját.
A fogai kezdtek kicsit kiállni- de nem durván, csak én vettem észre neki. Mikor a fogsora össze volt zárva, a felső kicsit előreállt neki de mihelyt elhagyta a cumit kb 2hónap mulva visszaállt a fogsora. Most már nincs rés az alsó-felső fogsora között. Azért ha tovább cumizott volna, valószínű a fogainak nem tett volna jót.
Sajnos ujjszopós ismerősöm nekem is volt, aki általános iskolában is szopta az ujját. A hüvelykujján a bőr teljesen más volt- mintha mindig fel lett volna ázva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!