Kapjon a baba cumit vagy ne?
7 hetes a kisbabám, eddig nem adtam neki cumit (játszócumit), ezzel kapcsolatban az volt az elhatározásom, hogy nem igazán szeretném őt rászoktatni.
Viszont sokan furcsállják hogy hogyhogy nincs cumija.. (pl. anyósom)... Van valamilyen előnye annak, ha kap cumit a baba?? Kellene adnom neki?
nekem brutál hasfájós a fiam (még most 4 hósan is), de érdekes cumi nélkül is meg tudtam mindig nyugtatni. soha nem adtam neki, nem is fogok. az ujjára rászokott, az nem zavar, inkább az, mint egy szilikon darabka. nálunk is többen kérdezték hogy nincs e cumija, és büszkén mondtam hogy nincs. tudod sok szülőnek egyszerűbb "betömni" a gyereke száját, mint ringatni, elnyugtatni. az meg hogy az ujját megtalálta, az a "saját döntése" volt, örülök hogy úgy szokott rá valamire hogy maga fedezte fel és nem én nyomtam a szájába.
ha meg vagytok nélküle légy rá büszke hogy a te babád nem cumizik :)
Én pár nap híjján együtt szültem egy nagyon jó barátnőmmel. Az ő kislánya sosem cumizott, egyből az ujjacskáját szopta. Én kisfiam meg egyből cumizott. Már 2,5évesek a gyerekeink, és még az én kisfiam fél éve lerakta a cumit, az ő kislánya még szopja az ujját- és szinte állandóan a szájában van a kis keze.
Ez a cumi téma nekem olyan fura, hogy néhányan úgy állnak a témához, mintha az ördögtől való dolog lenne.
Ha jó a babának cumizzon, ha nem kéri ne cumizzon.
Vannak szélsőséges esetek a cumival, hogy valaki 5-6évesen is cumizik, meg vannak az ujjszopással is- de ezek viszonylag ritka esetek. Nem ebből kell kiindulni. A legtöbb gyereket simán le lehet szoktatni a cumiról - az én környezemben max 3,5éves korig cumiztak gyerekek, de ez csak pár gyerekre vonatkozik a legtöbb jóval hamarabb lerakta. De ezek a gyerekek is szinte csak alváshoz használták a cumit.
Ez megint olyan, hogy az egyik gyereknek ez a jó, a másiknak más.
Beszélhetsz te vele ha éjszaka álmában mégis beteszi a szájába az újját...de a cumit ha elvetted nem találja meg éjszaka!!!
Én is inkább cumira szavazok,abból legalább van fogszabályozós de az ujjacskája nagyon nem az!!!
Azért cumizzák sokszor az ujjukat, mert jön a foguk, stb. Szerintem is ezerszer jobb, hogy az ujját szopja egy kicsi.
Amúgy meg ahogy nő, és játszik, rajzol, stb., szüksége lesz a kezeire, nem volt még soha olyan óvodásom (beszoktatós kicsi se), aki az ujját szopta volna egész nap, 13 éve vagyok óvónő, de olyan 6 évesem volt, akinek a cumit nem tudták kiimádkozni a szájából.
Szerintem ne szoktasd rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!