Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kapjon a baba cumit vagy ne?

Kapjon a baba cumit vagy ne?

Figyelt kérdés

7 hetes a kisbabám, eddig nem adtam neki cumit (játszócumit), ezzel kapcsolatban az volt az elhatározásom, hogy nem igazán szeretném őt rászoktatni.

Viszont sokan furcsállják hogy hogyhogy nincs cumija.. (pl. anyósom)... Van valamilyen előnye annak, ha kap cumit a baba?? Kellene adnom neki?

2014. szept. 25. 18:56
1 2 3
 11/24 H.Orsolya ***** válasza:
Szia. Én is úgy voltam vele, hogy nem szeretném, ha cumizna. De aztán már a kórházban a nővér megszólt, hogyha sír mért nem adok neki cumit( azért volt nálam a biztonság kedvéért, de amúgy azért sírt mert szegényem a kórházba éhezett, mert nem volt tejem) Végül odaadtam a cumit, aztán szerintem jobban is tettem, mert inkább ez nyugtassa meg, mint az ujja. A cumit el tudom tőle venni, de az ujja mindig nála lesz. Végül 9 hónaposan megfázott, és mivel nem kapott levegőt az orrán, így elhagyta magától. Elég nyugodt baba volt, nem használta sokat, így a megfázást is hozzávéve hamar leszokott róla. Én a következő babámnak is fogom adni,ne az ujját szopja. DE! ha nektek eddig nem kellett, lehet, hogy nem is fogja igényelni, elfogadni, ha esetleg próbálod is neki.
2014. szept. 25. 21:21
 12/24 anonim ***** válasza:
25%

nekem brutál hasfájós a fiam (még most 4 hósan is), de érdekes cumi nélkül is meg tudtam mindig nyugtatni. soha nem adtam neki, nem is fogok. az ujjára rászokott, az nem zavar, inkább az, mint egy szilikon darabka. nálunk is többen kérdezték hogy nincs e cumija, és büszkén mondtam hogy nincs. tudod sok szülőnek egyszerűbb "betömni" a gyereke száját, mint ringatni, elnyugtatni. az meg hogy az ujját megtalálta, az a "saját döntése" volt, örülök hogy úgy szokott rá valamire hogy maga fedezte fel és nem én nyomtam a szájába.

ha meg vagytok nélküle légy rá büszke hogy a te babád nem cumizik :)

2014. szept. 26. 13:29
 13/24 anonim ***** válasza:
50%
Nálunk a kórházban le is ordította volna a hajamat a nővér ha cumi lett volna a szájában. Előző: Nem tudom mivel jobb a keze. A cumit eltudom venni tőle, és lehet, hogy az én gyerekem nem fogja még 6 évesen is az ujját szopni. Volt olyan osztálytársam, aki még 2. osztályban is szopta az ujját.
2014. szept. 26. 13:35
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Én pár nap híjján együtt szültem egy nagyon jó barátnőmmel. Az ő kislánya sosem cumizott, egyből az ujjacskáját szopta. Én kisfiam meg egyből cumizott. Már 2,5évesek a gyerekeink, és még az én kisfiam fél éve lerakta a cumit, az ő kislánya még szopja az ujját- és szinte állandóan a szájában van a kis keze.

Ez a cumi téma nekem olyan fura, hogy néhányan úgy állnak a témához, mintha az ördögtől való dolog lenne.

Ha jó a babának cumizzon, ha nem kéri ne cumizzon.

Vannak szélsőséges esetek a cumival, hogy valaki 5-6évesen is cumizik, meg vannak az ujjszopással is- de ezek viszonylag ritka esetek. Nem ebből kell kiindulni. A legtöbb gyereket simán le lehet szoktatni a cumiról - az én környezemben max 3,5éves korig cumiztak gyerekek, de ez csak pár gyerekre vonatkozik a legtöbb jóval hamarabb lerakta. De ezek a gyerekek is szinte csak alváshoz használták a cumit.

Ez megint olyan, hogy az egyik gyereknek ez a jó, a másiknak más.

2014. szept. 26. 14:14
 15/24 anonim ***** válasza:
34%
13-mas ha a gyerek még x évesen is az ujját szopizza, akkor ott a szülő nem kezelte megfelelően a helyzetet, vagy végig kell szépen gondolni, hogy mi lett korábban elrontva ami miatt a gyerek ragaszkodik hozzá... a gyereket le lehet szoktatni szépen az ujjszopiról is és a cumiról is.
2014. szept. 26. 14:29
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerinted ezt hogy kellett volna kezelni. Gondolom a szülő elmagyarázta, hogy nem szabad stb. A cumit elrakod, de a kezével mit csinálsz?
2014. szept. 26. 18:18
 17/24 anonim ***** válasza:
0%
Úgy hogy BESZÉLSZ a gyerekeddel. Egy nem szabaddal nem tud mit kezdeni a gyerek. A "saját nyelvükön" kell beszélni hozzájuk...
2014. szept. 26. 22:08
 18/24 anonim ***** válasza:
48%

Beszélhetsz te vele ha éjszaka álmában mégis beteszi a szájába az újját...de a cumit ha elvetted nem találja meg éjszaka!!!

Én is inkább cumira szavazok,abból legalább van fogszabályozós de az ujjacskája nagyon nem az!!!

2014. szept. 27. 08:13
 19/24 anonim ***** válasza:

Azért cumizzák sokszor az ujjukat, mert jön a foguk, stb. Szerintem is ezerszer jobb, hogy az ujját szopja egy kicsi.

Amúgy meg ahogy nő, és játszik, rajzol, stb., szüksége lesz a kezeire, nem volt még soha olyan óvodásom (beszoktatós kicsi se), aki az ujját szopta volna egész nap, 13 éve vagyok óvónő, de olyan 6 évesem volt, akinek a cumit nem tudták kiimádkozni a szájából.

Szerintem ne szoktasd rá.

2014. szept. 27. 19:56
 20/24 anonim ***** válasza:
Min. 2 gyerekről tudok, akik 15 évesen is szopták az ujjukat. Sokkal, de sokkal nehezebb leszokni róla, mint a cumiról...
2014. szept. 27. 20:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!