Szerintetek miert van az hogy a 8 honaposom egesz nap sir?
Szepa tömören: amikor a gyermek rájön, hogy anya és baba nem egy és ugyan az a személy.
Fél, hogy elhagyod/otthagyod. Emiatt ha kilépsz a perifériás látóköréből elkezd sírni és lázasan keres/kutat téged. Megszégyenítő gyorsasággal mászik az anyuka után a gyerkőc és egy olimpiai aranyat simán kapna érte.
Általában 10-11. hónapra véget ér a gyerekeknél, de van, akinél még 1,5 éves korban is tart.
én is ilyesmire gondoltam pont erre a korra jellemző a szeparációs szorongás és ilyenkor biztosítani is kell arról, hogy ott vagy, vele vagy, mert ettől lesz erősebb az önbizalma, és ettől fog merni majd barátkozni és nyitni a világ felé.
de arra is gondoltam, hogy lehet nem lett "megtanítva" az önálló játékra még babakorban. vannak olyan percek, félórák, amikor játszik a kiságyában(nézelődik, nyúlkál, stb)amikor nem szabad megzavarni.
Ilyen okok szoktak nalunk lenni:
- front
- fogfajas
- ehseg (igen, volt mar olyan, h nem esett le, h tobbet enne a babam)
- es a fent emlegetett szorongas.
Szerintem amikor kivagy, pakold be a babskocsiba es setaljatok. Ugy konnyebb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!