Ti vállalnátok havi nettó 300-as közös jövedelemre babát, ha ebből szinte semmi nem marad fizetgetések után?
150-150.000-et keresünk. Az albink 75.000+rezsi (szóval kb. 110.000), ide jöhetne baba, mert 2,5 szobás, és a tulaj egy cég, minden rendben van a lakással.
A munkánk miatt muszáj sokat utaznunk, amit a munkahely csak részben áll (pl. egy kanadai konferencia repjegyéből 50-et, előre egy évvel meg nem tudom beszereztetni a céggel kedvezményesen, stb.), nincs cafetéria semmilyen mértékben, a bérletet nem fizetik (10.000/fő/hónap).
- munkahelyet nem válthatunk karrier szempontból, szóval a fizetésünk most beállt státuszilag egy ideig ebbe az összegbe (mondjuk 10 évre)
- a férjem kis lakását kiadtuk, 40-et kapunk érte havonta, de adózunk belőle természetesen, így kevés marad (ott élni nem lehet majd gyerekkel, mert pici és rossz elrendezésű).
Én még csak 27 vagyok, de ő már 36, nem szeretnénk már évekig húzni, viszont a pénz nagy visszatartó erő. Tudom, hogy sokan szülnek a semmire, aztán majd lesz valahogy, meg a szeretet ereje...de azért a 450.000-es egyetemi félévek elég riasztók gyerekvállalás szempontból.
Nagyon félek, hogy meg tudjuk-e adni neki mindazt ennyi pénzből, amit a szüleink tudtak nekünk, amikor még 2 diplomát csinálhattál "ingyen" meg ilyenek.
Még annyi, hogy szülés után is tudnám az eddigi munkámat csinálni, itthonról, szóval nem kellene GYED-re mennem. A szüleinknek van pénze, de nem akarok úgy élni, mint a nővéremék, hogy őket a szüleim tartják el a két gyerekkel...
szerintem nem kevés ez a pénz. És több is marad, ha nem mentek ilyen nagy utakra, csak eu-n belül, plusz lesz gyed és családi is, az első év után meg fizu is.
Szerintem bőven belefér a gyerek ebbe a helyzetbe, mert amennyivel több elmenne a gyerekre, annyival kevesebb fog elmenni a könyvekre-utazásokra.
31: röviden? igen, biztos vagyok benne, szeretnék gyereket, és a férjemtől szeretnék, és pár éven belül szeretnék. Nincs intézményi kerete a munkának, remélem, menni fog, meg szeretném próbálni, anyukám pl. a nővéremmel gyed alatt csinálta a második diplomáját.
Igen, szeretném megkeresni a lehető legügyesebben a középutat.
Nem a pénz összege a kevés.Hanem az h teljesen felélitek ketten a 300at. Mi 230ből élünk 3an és ebbe van luxus is, igaz mi albit nem fizetünk.
Ha lemondtok az utazgatásról, sok könyvről akkor gondolom beleférne a gyerek, csak akkor választani kell h gyerek v hívatàs.
Szerintem elég értelmesnek tűnsz ahhoz, hogy ezt a kérdést magadban el tudd dönteni, és ne szorulj arra, hogy ismeretlenek tanácsot adjanak.
Te látod, hogy tudsz-e változtatni a kiadásokon, mert ha nullára futsz minden hónapban, akkor nincs mire vállalni a gyereket.
Te látod, hogy később fogsz-e többet keresni, mennyire fontos a munkád, hajlandó vagy-e feladni, ha úgy alakul, mert egyáltalán nem biztos, hogy gyerek mellett képes leszel dolgozni (mármint az elején otthonról).
Ahogy többen írták, nem a pénz kevés, hanem az a gond, hogy teljesen elköltitek.
De itt senki nem fogja megmondani, hogy kell-e Kanadában utaznod saját költségen, vagy elég Prágába is.
Ezek olyan döntések, amiket csak te és a férjed tudtok meghozni, hiába ír itt neked bárki bármit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!