Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti vállalnátok havi nettó...

Ti vállalnátok havi nettó 300-as közös jövedelemre babát, ha ebből szinte semmi nem marad fizetgetések után?

Figyelt kérdés

150-150.000-et keresünk. Az albink 75.000+rezsi (szóval kb. 110.000), ide jöhetne baba, mert 2,5 szobás, és a tulaj egy cég, minden rendben van a lakással.

A munkánk miatt muszáj sokat utaznunk, amit a munkahely csak részben áll (pl. egy kanadai konferencia repjegyéből 50-et, előre egy évvel meg nem tudom beszereztetni a céggel kedvezményesen, stb.), nincs cafetéria semmilyen mértékben, a bérletet nem fizetik (10.000/fő/hónap).

- munkahelyet nem válthatunk karrier szempontból, szóval a fizetésünk most beállt státuszilag egy ideig ebbe az összegbe (mondjuk 10 évre)

- a férjem kis lakását kiadtuk, 40-et kapunk érte havonta, de adózunk belőle természetesen, így kevés marad (ott élni nem lehet majd gyerekkel, mert pici és rossz elrendezésű).

Én még csak 27 vagyok, de ő már 36, nem szeretnénk már évekig húzni, viszont a pénz nagy visszatartó erő. Tudom, hogy sokan szülnek a semmire, aztán majd lesz valahogy, meg a szeretet ereje...de azért a 450.000-es egyetemi félévek elég riasztók gyerekvállalás szempontból.

Nagyon félek, hogy meg tudjuk-e adni neki mindazt ennyi pénzből, amit a szüleink tudtak nekünk, amikor még 2 diplomát csinálhattál "ingyen" meg ilyenek.

Még annyi, hogy szülés után is tudnám az eddigi munkámat csinálni, itthonról, szóval nem kellene GYED-re mennem. A szüleinknek van pénze, de nem akarok úgy élni, mint a nővéremék, hogy őket a szüleim tartják el a két gyerekkel...

2014. szept. 22. 08:27
1 2 3 4 5 6
 1/52 anonim ***** válasza:

szia ha babát vállaltok (és szerintem nyugodtan vállalhattok) semmiképp se hagyd ki a gyed-et... ugyanis létezik a gyed extra... ami azt jelenti, hogy a gyermeked 1 éves kora után gyed mellett is visszamehetsz dolgozni! tehát kapod a gyed-et is és a fizetésedet is! 1 évet kell csak kihúznotok kevesebb pénzből, ami aztán a következő évben bőven visszajön :)

[link]

olvasd el...

2014. szept. 22. 08:37
 2/52 A kérdező kommentje:
1: köszönöm, tisztában vagyok a törvénnyel, az első évtől szeretném is, de előtte rendben leszünk így, ahogy eddig. De ez most nem fontos annyira.
2014. szept. 22. 08:40
 3/52 anonim ***** válasza:
52%

Előbb szerváljatok egy olyan lakást, ami egyszer a tiétekké válik (mondjuk részletre valahonnan, ha nem megy, hitel), vagy vegyétek meg az albit, ha ilyen lehetséges. Szerintem a nettó 300 átlagnál jóval magasabb "bevétel", mi (3 gyerek és szüleink) kb. 200-ból éltünk meg annak idején. Sőt, sokan még a minimálbérből gazdálkodnak. Sajnos.

Szerintem mindenképp megéri, egy egész életre nem lehet előre tervezni, az egyetemi éveket majd kiokoskodjátok 20 év múlva. Addig meg legyetek boldogok a gyerek(ek)kel.

Bár nem tudom, mennyire hallgattok idegenekre, szerintem nem mi vagyunk azok, és nem is mi KELL, hogy legyünk, akiknek meg kell mondaniuk, vállaljátok-e.

2014. szept. 22. 08:40
 4/52 A kérdező kommentje:

3: nagyon kedves a hozzászólásod, végig mosolyogtam, jó itt jóindulattal találkozni, köszönöm!:) jól esett!

ez az albi tökéletes szerintünk gyerekvállalásra(30.000.000-ért adják egyébként, lehet, mégse vesszük meg:D)De értem, mire céloztál, hogy jó lenne saját lakás, az a kis lyuk mindig ott lesz menekülésre, amit a férjem most kiad.:)

2014. szept. 22. 08:42
 5/52 anonim ***** válasza:
68%
Kicsit azért elgondolkodnék a munkán. Több diplomával kerestek havi 150 ezret fejenként, amiből még a kötelező utazásba be kell szállni. A karrier miatt nem akartok váltani? Írod, hogy még 10 évig maradna ez a felállás, szóval a párod 46 évesen, te pedig 37 évesen kezdenél el, normális fizetésért dolgozni? Én inkább váltanék. Ha nem marad semmi és még meghúzni se tudtok sehol, azért lehet várnék és próbálkoznék még mással.
2014. szept. 22. 08:43
 6/52 A kérdező kommentje:

5: nem fogunk váltani, nem azért csináltam meg a lehető legmagasabb fokozatokat, hogy aztán ne használjam ki a lehető legjobban a tanult dolgaimat, az agyamat.

De ezt biztosan nem érti meg senki, aki nem így él, mint mi, nem is várom el, ezért írom a kérdésben, hogy biztosan nem fogunk váltani, mert ez fontosabb, mint a pénz.:) (Egyébként szerencsére kísértés sincs, mert nem ismerünk többet hazavivő embereket.)

2014. szept. 22. 08:44
 7/52 anonim ***** válasza:
57%
Nettó 300 ezerre már bőven lehet gyereket vállalni,de spórolni kell,mert ebből lehet.Ha baba lesz akkor az többlet kiadással fog járni,úgyhogy a kiadásaitokat mindenképpen gondoljátok át.
2014. szept. 22. 08:51
 8/52 anonim ***** válasza:
87%
én tényleg nem értem meg. Ritka rosszul kerestek a több diplomával, hiába írod, hogy a karrier a fontos. Nagyon furcsa hely, ahol még a repjegyet is neked kell állni. Franc nem maradna itt, nekem fontosabb lenne az, hogy a gyerekemnek tudjak megélhetést biztosítani.
2014. szept. 22. 08:51
 9/52 anonim ***** válasza:
100%
Akkor nézzétek meg, min tudtok spórolni. Egyetemen még felesleges gondolkodni, meg írod is, hogy 10 év múlva megtérül. Csak nem lesz egyszerű, bár nem tudom mire költötök, miből lehetne visszavenni. Sajnos egy gyereknek nem csak az egyetem kiadás, addig is sok pénzbe kerül.
2014. szept. 22. 08:52
 10/52 A kérdező kommentje:

8: nem is kérem, hogy értsétek meg. ez hivatás, nem munka, amit leteszek otthon, ez az életünk. és most szeretnénk egy babát is bevezetni bele, és remélem, tudunk majd "spórolni", ha mást nem, tényleg a szüleinkre szorulunk, de hát ez nem egy családdal történik meg manapság.

köszönöm az eddigi válaszokat, hogy biztattok!

2014. szept. 22. 08:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!