Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hasonló rágófoggal kapcsolatban?

Hasonló rágófoggal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

1 éves lesz a babám. Egy hónappal ezelőtt kocogott a kiskanál a 9. fognál, a bal oldalon, felül. Azóta már kijött neki alul is két rágó, ez a felső meg csak van. Már mondtam a férjemnek, hogy lehet, hogy visszanőtt? Ma délelőtt vettem észre, hogy amellett, hogy duzzadt (nem extrém módon), olyan, mintha bevérzett volna.

Délután átviszem az orvoshoz, de volt valakinek hasonló?

2010. jan. 20. 11:50
 1/9 anonim ***** válasza:
Én a hátsó fogakat nem nagyon látom, mert nem hajlandó kinyitni a száját. :) De mikor voltunk 1 évesen a státuszvizsgálaton, akkor a dokinéni mondta, hogy az ínyén véraláfutás van, neki akkor volt kijövőben az utolsó két rágófog. Azt mondta ne ijedjek meg, ez teljesen normális, elő szokott fordulni. Szerintem nálad is ilyen lehet. Ahogy nő, rág rajta összenyomja az állkapcsát, emiatt alakul ki. De ha úgyis mész dokihoz, biztos ő is meg fog nyugtatni!
2010. jan. 20. 12:12
 2/9 A kérdező kommentje:

Igazából direkt emiatt viszem át. Már napok óta botrányosak az éjszakáink, ezt látva, elképzelhető, hogy ettől. De akkor legalább tudom. Igen, olyan, mint a véraláfutás, vagy vérömleny. Persze nem akarom eltúlozni, csak megnyugtató lenne, ha nem kellene felvágni.

És nektek kipukkadt, felszívódott?

2010. jan. 20. 12:15
 3/9 A kérdező kommentje:
Ja! Hozzáteszem nem nagyon partner a szájmutogatásban, csak pont úgy hancúroztunk, és nevetett, hogy beleláttam!
2010. jan. 20. 12:16
 4/9 anonim ***** válasza:

Nekünk a rágófog majdnem 2 hónapig jött kifele.

Mivel 4 "csücsök" kell, h kinőjön, nem egyszerű.

2010. jan. 20. 13:11
 5/9 anonim ***** válasza:

1. vagyok

Semmit nem kellett vele csinálni, magától elmúlt, ahogy kibújt teljesen a fog. Nálunk a jobb alsó rágófog volt elég macerás, a többi egész szépen kibújt, de ez nagyon sokáig volt borzalmas módon bedurranva, kb. másfélszer akkora volt, mint a többi, az efeletti fogínyen volt a véraláfutás (ahogy kivettem a dokinéni mutogatásátból). Ez a fog jött ki neki a legnehezebben, aztán mire végre kibújt az is kiderült, hogy miért... míg a többi rágófognál a csücskök - ahogy az előttem válaszoló is írta - külön-külön bújtak ki, ez az egy fog egyben tört át! Egyik nap láttam, hogy olyan mintha véres lenne, felhasadt volna az ínye, de persze én sem tudtam igazán közelről megnézni, másnap pedig ott volt a teljes fogfelület mind a négy sarkával. Szegény kisfiamat igencsak megkínozhatta... :(

2010. jan. 20. 13:54
 6/9 anonim ***** válasza:

Kisfiamnak a jobb felső kisőrlője ilyen most, pontosan, ahogy leírtad.Én megmutattam orvosnak, azt mondta semmi teendő vele,ki fog jönni, valószínű egyszerre áttörve az ínyt.(ahogy előttem is írta egy válaszoló)

Már 1 hónapja ilyen,azóta szinte észrevétlenül-mert persze erre a fogára koncentráltam-kibújtak az alsó őrlők csücskei.

Én naponta azért párszor fújok a szájába Tantum Verde sprayt,azért aggódom, hogy elfertőződik vagy akármi...

2010. jan. 20. 14:27
 7/9 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Mutattam a doki bácsinak. Mondta, hogy vérömleny van, azért, mert nem tud kibújni a fog. Valóban nem kell vele csemmit csinálni, majd elmúlik, ajánlott a vérzés miatt, illetve a vérfelszívódásra Arnica-t.

A fura nálunk csak az, hogy egyszer már kibújt az egyik csücsök, és valószínűleg a másik nem tud, emiatt bedurrant az egész, és annyira felpúposodott, hogy a már kibújt részt is eltakarja.

Az orvos szerint ez kimondottan nem fáj, "csak" maga a fogzás. Tehát szenvedünk tovább, remélem a másik oldalon is hamar kibújik, és fellélegezhetünk egy picit.

Köszi szépen a válaszokat!!!

2010. jan. 20. 14:57
 8/9 anonim ***** válasza:

Ismét 1. vagyok

Jujj... :S Szegény kis lurkó, akkor nálatok sem egyszerű ez. Kívánom, hogy mihamarabb kibújjon a fránya fog és nyugodjanak az éjszakák!!!

2010. jan. 20. 19:45
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi, nektek is minden jót!
2010. jan. 20. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!