Baj, ha már nem kér tápszert a 7,5 hós babám? Elvileg meddig kell tápszert adni neki? Lehet, hogy nem ízlik már?
Figyelt kérdés
Szinte már mindent megeszik korának megfelelő ételeket, viszont mostanában a reggeli és az esti tápszert már nem akarja megenni max 100ml-t eszik, ami nagyon kevés.Előre is köszönöm a válaszokat.2008. aug. 9. 16:34
1/9 anonim válasza:
Szia.Szerintem ha már mindent megeszik akkor nem kell erőltetni a tápszert.Én 4 hónapos koráig fogok a kislányomnak tápszert adni úgy tudom addig kell mig nem kezd el grizeket enni meg darabosat.De várd meg a többi válaszolot.jó babázást!
2/9 anonim válasza:
Az én kislányom sem igazán fogadja el a tápszert és ő 6.5 hónapos! Így hát veled tartok a segítségekért!
3/9 anonim válasza:
Sziasztok.Az első válaszolónak irnám hogy ha nincs anya tej legalább 6 hónapos koráig nem árt adni a tápszert is a vitaminok miatt.A különböző grízfélékben is van természetesen vitamín de nem annyi.Én azt csináltam ha nem ette meg hogy belekevertem gyümölcsöt pudingot olyan dolgokat amit önmagában már megeszik akár a főzeléket is.De lehet víz helyett gyümölcslével is elkészíteni atápszert .
Nagyobb babáknak lehet már kapni vanillia ízesítésű tápszert is hátha az jobban ízlik neki.Mindenkinek sok sikert kívánok.
4/9 anonim válasza:
Az én fiam is hét hónapos kora óta nem hajlandó meginni a tápszert önmagában. Viszont én még vacsorára meghagytam neki, de én csinálok belőle vaníliás tejet vagy kakaót. Szóval vagy vaníliás cukrot teszek bele egy kicsit, vagy kakaóport. Na úgy megissza.
5/9 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy egy éves koráig kell / ajánlják mert olyan anyagok vannak benne, ami kell a babának. Kérdezz rá a dokinál, vagy a védőnőnél!
6/9 anonim válasza:
Én úgy hallottam, hogy a tápszerben lévő fehérjéken és vitaminokon túl, a folyadék szükséglet miatt is jó a tápszer. Állítólag ebben a korban a baba folyadék igénye naponta kb. fél liter. Ha ezt tudod mással pótolni, akkor szerintem nem kell erőltetni a tápszert. A tejpépekben is van vitamin és fehérje, folyadékként lehet adni gyümölcslevet, teát stb...
7/9 anonim válasza:
1 éves koráig anyatejre v. tápszerre szükségük van. Az én lányom anyatejes, most 7 hónapos, de annyira kevés a tejem / már csak reggel és este szopizik /, hogy sokszor este kevés. A tápszer viszont nem kell neki. Én találtam a Nestlének egy innivaló tejpépét, előre be van kavarva, 92 %-a tápszer, 13 vitamin van benne stb., ezt imádja, cumisüvegből kell inni. Sajnos húzós az ára 2*250 ml 500 Ft, ami úgye két napra elég, de megveszem neki, mert enni kell, még kicsi ahhoz, hogy minden étkezése szilárd legyen. Sajnos már lejártam a lábam, de por alapúan nem lehet megvenni, csak az ennivaló tejpépét. Én úgy tervezem, hogy 10 hónapos korában, ha addigra végképp elapad a tejem bevezetem a sima tejet ízesítve. Szerintem ez már nem korai, régen pár hetes korától adták hígítva, ezen nőtt fel jópár generáció.
8/9 anonim válasza:
Az utolsó válaszolóval mélységesen egyet értek, egy éves kor alatt a higított tehéntej is bevezethető, nem lesz tőle semmi baja. Nekem 10 hós a fiam, és azt kap már este, reggel.
9/9 anonim válasza:
TÁPSZERT, úgy mintha tejet inna egészen 1 éves koráig kell illetve lehet adni.
Diet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!