Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj, ha már nem kér tápszert...

Baj, ha már nem kér tápszert a 7,5 hós babám? Elvileg meddig kell tápszert adni neki? Lehet, hogy nem ízlik már?

Figyelt kérdés
Szinte már mindent megeszik korának megfelelő ételeket, viszont mostanában a reggeli és az esti tápszert már nem akarja megenni max 100ml-t eszik, ami nagyon kevés.Előre is köszönöm a válaszokat.
2008. aug. 9. 16:34
 1/9 anonim ***** válasza:
Szia.Szerintem ha már mindent megeszik akkor nem kell erőltetni a tápszert.Én 4 hónapos koráig fogok a kislányomnak tápszert adni úgy tudom addig kell mig nem kezd el grizeket enni meg darabosat.De várd meg a többi válaszolot.jó babázást!
2008. aug. 9. 17:13
 2/9 anonim ***** válasza:
Az én kislányom sem igazán fogadja el a tápszert és ő 6.5 hónapos! Így hát veled tartok a segítségekért!
2008. aug. 9. 17:29
 3/9 anonim ***** válasza:

Sziasztok.Az első válaszolónak irnám hogy ha nincs anya tej legalább 6 hónapos koráig nem árt adni a tápszert is a vitaminok miatt.A különböző grízfélékben is van természetesen vitamín de nem annyi.Én azt csináltam ha nem ette meg hogy belekevertem gyümölcsöt pudingot olyan dolgokat amit önmagában már megeszik akár a főzeléket is.De lehet víz helyett gyümölcslével is elkészíteni atápszert .

Nagyobb babáknak lehet már kapni vanillia ízesítésű tápszert is hátha az jobban ízlik neki.Mindenkinek sok sikert kívánok.

2008. aug. 9. 19:26
 4/9 anonim ***** válasza:
Az én fiam is hét hónapos kora óta nem hajlandó meginni a tápszert önmagában. Viszont én még vacsorára meghagytam neki, de én csinálok belőle vaníliás tejet vagy kakaót. Szóval vagy vaníliás cukrot teszek bele egy kicsit, vagy kakaóport. Na úgy megissza.
2008. aug. 9. 21:38
 5/9 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy egy éves koráig kell / ajánlják mert olyan anyagok vannak benne, ami kell a babának. Kérdezz rá a dokinál, vagy a védőnőnél!
2008. aug. 9. 21:45
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy hallottam, hogy a tápszerben lévő fehérjéken és vitaminokon túl, a folyadék szükséglet miatt is jó a tápszer. Állítólag ebben a korban a baba folyadék igénye naponta kb. fél liter. Ha ezt tudod mással pótolni, akkor szerintem nem kell erőltetni a tápszert. A tejpépekben is van vitamin és fehérje, folyadékként lehet adni gyümölcslevet, teát stb...
2008. aug. 9. 23:48
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
1 éves koráig anyatejre v. tápszerre szükségük van. Az én lányom anyatejes, most 7 hónapos, de annyira kevés a tejem / már csak reggel és este szopizik /, hogy sokszor este kevés. A tápszer viszont nem kell neki. Én találtam a Nestlének egy innivaló tejpépét, előre be van kavarva, 92 %-a tápszer, 13 vitamin van benne stb., ezt imádja, cumisüvegből kell inni. Sajnos húzós az ára 2*250 ml 500 Ft, ami úgye két napra elég, de megveszem neki, mert enni kell, még kicsi ahhoz, hogy minden étkezése szilárd legyen. Sajnos már lejártam a lábam, de por alapúan nem lehet megvenni, csak az ennivaló tejpépét. Én úgy tervezem, hogy 10 hónapos korában, ha addigra végképp elapad a tejem bevezetem a sima tejet ízesítve. Szerintem ez már nem korai, régen pár hetes korától adták hígítva, ezen nőtt fel jópár generáció.
2008. aug. 10. 06:08
 8/9 anonim ***** válasza:
Az utolsó válaszolóval mélységesen egyet értek, egy éves kor alatt a higított tehéntej is bevezethető, nem lesz tőle semmi baja. Nekem 10 hós a fiam, és azt kap már este, reggel.
2008. aug. 10. 09:29
 9/9 anonim ***** válasza:

TÁPSZERT, úgy mintha tejet inna egészen 1 éves koráig kell illetve lehet adni.

Diet.

2008. aug. 10. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!