Mit tegyek, ha az 1 éves babám kiköveteli, hogy kézen
fogva vezessem?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy nem szabadna és én sem támogatom a dolgot, de egyszerűen nem tudok mit tenni, jön, tépi a kezemet, ruhámat, ahol ér és addig kiabál, visít, amíg kézen fogva el nem kezdek vele sétálni. Egyébként nagyon gyorsan megy már így, szinte nem is én támasztom. Nagy kárt teszek vele?
2014. szept. 18. 22:13
1/7 anonim válasza:
Legnagyobb lányom csinálta ezt, először mindkét kezemet, később csak az egyiket fogta. Nem tudom hogy ettől vagy nem, de már 3 évesen nem volt elég erős a hátizma, járt tornára is. Most 5 éves, és nehezére esik kihúznia magát.
2014. szept. 18. 22:20
2/7 anonim válasza:
Te is tudod, hogy nem jó, de elég sok gyerek tanul így járni...
Én ilyenkor nem vezetgettem, hanem "kapaszkodónak" odatettem a kezem, nem magasra, hanem neki is alacsonyra (mint pl. a dohányzóasztal), így át tudott kapaszkodni oda is, amihez már lépnie kellett volna párat magától. Ezt elfogadta, de sosem mutattuk meg neki a vezetgetés lehetőségét. Mindenféle tárgyakat tologatott.
2014. szept. 18. 22:22
3/7 A kérdező kommentje:
Ez nálunk is megy, lakásban még el is van, de az utcán nem tudok vele mit csinálni, egyszerűen visít, ha nem mehet... remélem, hamarosan elindul magától.
2014. szept. 18. 22:26
4/7 anonim válasza:
Szard le, kis hajcsár.
2014. szept. 18. 22:32
5/7 anonim válasza:
Igen, akkor legalább úgy csináld, hogy lent tartsd a kezét, a dereka magasságában. Nem lesz könnyű. :)
2014. szept. 19. 08:04
6/7 anonim válasza:
Ha néha engedsz és vezetgeted picit nem lesz ám semmi baja. Mindenki vezetgeti a gyerekét legalább egy picit annak ellenére hogy tudják hogy nem túl jó dolog.
Nálunk a nagyszülők vezetgették a kisfiamat, én itthon csak akkor vezetgettem ha ő kikövetelte de ez nem volt egész napos program. Pár lépést tettünk, pl kimentünk a folyosóig meg vissza (kb 10méter) és utána lefoglaltam mással.
2014. szept. 19. 10:08
7/7 anonim válasza:
Ha nagyon szeretné, akkor igen, úgy, ahogy a kettes és az ötös írta, kéztartással, mintegy csak alátámasztva a kezét. A lényeg, hogy ne legyenek a karjai magas tartásban, csak kb neki mellmagasságban, ne tudjon beledőlni a járásba. Esetleg a vállánál is tarthatod. Az is fontos, hogy ne tartsd, inkább csak biztonságnak legyél ott, érezze a saját teste súlyát, de ne essen el. Nekünk gyógytornász mutatta mindkét fogást.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!