Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A szteroidos krémtől nem múlt...

A szteroidos krémtől nem múlt el az ekcémája a babájámnak? Egyáltalán nem szépül.

Figyelt kérdés
Már egy hete kenjük szteroidos krémmmel de nem, hogy szebb lenne hanem egyre terjed. Más is járt már így. Azt mondta az orvos nem tipikus ekcémás kiütés. Kinek mennyi idő után hatott a krém? Vagy mi lehet még ha nem ekcéma?
2010. jan. 19. 20:03
 1/9 anonim ***** válasza:

Sajnos az én 5 éves lányom ekcémás.Kb.2 évesen jött ki neki.

Azóta már sok mindent kipróbáltunk, nekünk a szteroidos krém mindig jó volt.Csak azt nem lehet sokat használni.Ahol voltak ekcémái ott világosabb is a bőre, lehet a krémtől.Azóta nem nagyon használunk szteroidosat.De nekünk általában amikor használtuk akkor 1-2 nap alatt szép lett a bőre.Lehet valamire allergiás a babád?

2010. jan. 19. 20:10
 2/9 A kérdező kommentje:
Teljesen tanácstalan vagyok. De nem csak én hanem az orvos is. Még nem nagyon tapasztalt olyat, hogy nem használt a szeroidos krém. Pedig már kétfélét is kipróbáltunk. Azért reménykedtem, hogy itt hátha járt hasonlóan valaki.
2010. jan. 19. 20:18
 3/9 anonim ***** válasza:

Fiam 10 éves ekcémás, kb 1 évesen jött elő.

Öröklött, állítóla, majd el fog úlni, Elocom-ot használunk.

Nyáron szinte tünetmentes, de ha jön anyálkás hideg idő, vagy beteg,akkor előjön.

A legnagyobb baj, hogy vakarja és nem érti meg, hogy nem szabad.

2010. jan. 19. 20:42
 4/9 anonim ***** válasza:
Szia,esetleg nem fogzotok?Mert mi is igy voltunk decemberben a hidegtöl elöjött az ekcémája,és közben a fogzástol plusz kiütések jöttek ki rajta,elöször az arcán,majd az állán,meg a kisnyakán is.Ahogy kijött a foga szépen minden elmult,de ez egy honap volt.
2010. jan. 19. 22:08
 5/9 anonim ***** válasza:
Bőrgyógyásznál voltál vele? 1 hét alatt javulnia kellett volna már. Milyen fürdetőt használtok? Nekünk a bőrgyógyász írt fel speckót.
2010. jan. 20. 10:18
 6/9 anonim ***** válasza:
20 hós fiamnak a szája körül jött ki, két hónapig nem múlt semmitől. Most kapott Advantan kenőcsöt, ettől 2 nap alatt eltűnt, azért még kentem egy hétig, de most, hogy abbahagytam 1 nap kihagyás után megint látom rajta. Állandóra viszont nem akarom használni neki, nem is javasolta az orvos.
2010. jan. 20. 13:23
 7/9 A kérdező kommentje:
Nem a fogunk. Igen bőrgyógyásznál is voltunk de a magánrendelésen még a pulcsiját se kellett levenni. Biztos röngen szeme volt az orvosnak. Hidrofiles fürdetővel fürdettük mindig. Teljesen tanácstalan vagyok.
2010. jan. 20. 15:07
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekünk bevált a szteroidos krém, de egy idő után újra előjön a bőrszárazság, mindig meg nem akarom azzal kenni. De úgy vettem észre, a Sudocrem jó rá. Legalábbis, amikor nincs eldurvulva, inkább száraz, viszkető a bőr.
2010. jan. 21. 10:48
 9/9 anonim ***** válasza:

Először is nézesd meg bőrgyógyásszal.

A szteroidos krém hosszú távon történő alkalmazása nem szerencsés, mert egy idő után a krém hatása kimerül. Ilyen például a babapopsi.

FLP-s termékeket próbáltátok már?

Ekcémára natúr aloe gél (sárga kannás), tea, és a lila krém csodákra képes. Fürdéshez az FLP folyékony szappanja (könnymentes, hormonmentes és nem borítja fel a bőr sav köpenyét). És nem szteroidos krém.

Viszont alkalmanként (súlyosságtól függően) hetekbe, hónapokba telhet, mire javulás áll be.

Nem írtad, mennyi idős a babás (vagy elkerülte a figyelmemet), de mindet, amit írtam, lehet használni újszülöttkortól. 7 hónapos a lányom, ő is ezeket használja bőrápolásra, fürdésre, egészségmegőrzésre.

Remélem segítettem, jobbulást kívánok.

2010. jan. 22. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!