Mennyire baj, ha egy 9 hónapos baba még nem fordul meg?
Csak kíváncsi vagyok a véleményekre... Nekem egy babám van, kislány. 10 hónapos,a 38.hétre született teljesen egészségesen. Unokanővéremnek (szomszédban lakik) kisfia van, szinte egyszerre születtek,csak az övé 40. hét után.
A kisfiú még egyszer sem fordult át egyedül, csak segítséggel hasról hátra. Valamennyire figyeli a beszédet, mosolyog. Ennyi. A mutatott tárgyat nem veszi el, hason fekve kb. 45 fokig emeli a fejét. Fizikailag és mentálisan egészséges, teljesen épp!
Lehet az az oka, hogy unokanővérem nem foglalkozik vele eleget? Igazából sosem volt kézben, csak büfizni. Egész nap a pihenőszékben ül magára hagyva. Este 7-kor leteszik az ágyba, aztán valamikor elalszik egyedül.
Nem szóltam és nem is fogok, az ő gyerekük. Egyszerűen csak érdekel. De olyan furcsa ez a helyzet, már nekem kellemetlen, hogy mások is látják a különbséget. Az én lányom "menetrend szerint" csinált minden új dolgot. Ő már totyog előre kézen fogva, pápát int, apára apát mond (semmi másra nem mondja), "beszélget",kezd haladzsázni, stb...
Nem vagyok tapasztalt anyuka, azért kérdezem... Viszont kellemetlen így barátokkal, ismerősökkel lenni, vagy játszótérre menni.
Egyébként azt mondja, hogy a gyereke lusta megfordulni, meg dagi is (kb 8,5 kg) és ez nem baj, behozza majd a lemaradást.
Ez igaz? Ennyire különbözők a babák?
7-es és 8-as!
Egyrészt onnan tudom, hogy ők ezt felvállalják! Kimondják, hogy szerintük nem kell felvenni a gyereket és azt is sokat hallom tőlük, milyen jó a gyerek, hogy még nem tud kimászni a hintából, mert akkor már figyelni kellene rá... Írtam, hogy a szomszédban lakik. Ha lemegy cigizni óránként, akkor mi megyünk át a babához.Ott látom pl. hogy főz vagy vasal stb. Vagy kávézni. Ilyenkor is csak csücsül egyedül és ha ki szeretném venni, rám szól, hogy ne vegyem, mert nem kényezteti el.
Kicsit rosszul is esik, mert amikor én a sajátomat veszem ki a babakocsiból, akkor megjegyzi ezt nekem is...
Remélem nem lesz igaza az egyik válaszolónak az autizmussal kapcsolatban! (bár tény, hogy végig dohányzott az anyuka aki 41 éves és első baba. De most mondom, hogy nem akarok erre fogni semmit!!!!)
Utolsó válaszoló.
Oké, elfogadom, ha nem a szülő hibája. De akkor senkié? Ennyire különböznek a babák??? És megint itt vagyok az alapkérdésnél... :)
És igen, az nyugtatna meg, ha ezt írnák a válaszolók, hiszen nem szeretném a rokonomról azt hinni, hogy nem tesz meg mindent azért, hogy épp-egészséges babája legyen...
6 hónaposan kell tudnia forogni egy babának. 9 hónaposan már rég nem pihenőszékben kellene ülnie, hanem legalább játszószőnyegen mászni.
Viszont az nem az anyuka hibája h nem nyúl a tárgyakért a baba, hiszen nem azért nyúl a tárgyakért mert gagyorászunk hozzá, hanem azért, mert az agya oda jutott a fejlődésben, ami azért egy 9 hónaposnál már be kellett volna következzen.
Védőnő véleményét kérd ki, és én a helyedben ajándékoznék nekik egy játszószőnyeget amire leraknám a babát.
Olyan megjegyzéseket meg ne hallj meg, hogy te se vedd ki a babakocsiból a gyreket csak azért mert ő nem akarja. A te gyereked akkor veszed ki amikor akarod.
Amúgy nem tudom minek az ilyennek gyerek, mint az unokanővéred, ha egész nap levegőnek nézi a gyereket meg nem is érdekli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!