Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Újszülöttnek meg kell venni a...

Újszülöttnek meg kell venni a következő dolgokat? Többi lent

Figyelt kérdés

-bébifésű és hajkefe

-biztonsági körömvágóolló vagy csipesz

-orrszívó porrszívó

-laposfejűség elleni párna

Ti használtátok ezeket vagy ráérünk később megvenni vagy később sem kell?

2014. szept. 16. 12:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

A bébifésű felesleges, de a hajkefe tényleg jó koszmó ellen, serkenti a fejbőr vérkeringését.

Én szerettem a biztonsági körömollót, mert mindegyik nagyon kapálózott körömvágás közben. Így nem állt a kezükbe az olló.

Az orrszívó porszívó a középső, és a legkisebb gyermekemnél már az első héten kellett. Nem egy nagy tétel, és jó ha kéznél van, mert este is bedugulhat az orra, és akkor bizony hajnalig üvölt.

A párnát nem használtuk, mindegyik hason aludt (légzésfigyelővel). Tehát nem kellett.

2014. szept. 16. 13:09
 12/18 anonim ***** válasza:

Én a bébi hajkefét használtam már újszülött koruktól, szépen megfésültem a kevés hajukat fürdés után. Mikor nagyobbak lettek, akkor meg a bébifésűvel fésültem őket.

Biztonsági körömvágót nem vettem, nem is hiányzott, a sajátommal vágtam a körmüket. Az első néhány hétben úgysem szabad levágni az újszülött körmét.

Orrszívó porszívó mindenképpen kell, remélhetőleg minél később lesz rá szükség.

Laposfejűség elleni párnáról még nem hallottam, én egy textilpelenkát tettem a fejük alá.

2014. szept. 16. 13:14
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Amíg ezek nem léteztek, addig nem is maradt meg egyetlen újszülött sem !
2014. szept. 16. 13:16
 14/18 anonim ***** válasza:

Orrszívó nálunk életet mentett 10 napos korában,szóval azt mindenképpen vegyetek!

Bébihajkefét csak ritkán használtuk,párnánk nem volt,ollónak pedig normál körömvágót használtam,a babaollóról sokan írták,hogy nehéz levágni vele a kicsik körmét,a hagyományos tökéletesen megfelel.

2014. szept. 16. 13:42
 15/18 anonim ***** válasza:

Csatlakozom. Orrszivot mi csak kesobb vettunk, amikor tenyleg kellett, de ugysem lehet meguszni, szoval megveheted.

Biztonsagi ollot en nem tudtam hasznalni, normalis csipesszel vagtam mindig is a kormet.

En ismerem a parnat, mi kaptunk ajandekba. Nem sok ertelme van, eleg kicsi, max addig jo, amig tenyleg egy helyben fekszik, kulonben legurul rola a feje.

2014. szept. 16. 14:02
 16/18 anonim ***** válasza:

bébifésű-nekünk a kórázban már mondták,hogy nyugodtan lehet használni első naptól ezzel is megelőzve a koszmósodást,amúgy mindkét gyerekem imádta mikor fürdés után átdörgöltem vele a fejüket

Babaolló-én sem tudtam vele vágni,mienket használtuk

orrszi-porszi-ezt vennék a helyedben mielőtt megszületik a baba.Nekem védőnő javasolta mert az újszülöttek orrlyuka még nagyon pici ezért a levegőn keresztül beszívott szöszmötök lerakódhatnak,ha nem szívod ki akár még a szopi is nehezen mehet neki mert nem kap közben levegőt!Anno a védőnő ógy tanácsolta,hogy hetente 1x cseppentsek egy kis anyatejet az orrlyukába hagyjam egy kicsit feloldódni és szívjam ki!Úgyhogy nem feltétlen kell megvárni míg betaknyosodik.

Párna- nem volt soha ilyenünk,egyik sem lett laposfejű pedig mindkét fiam kizárólag háton aludt az első hónapokban!

Boldog babavárást,könnyű szülést!

2014. szept. 16. 14:42
 17/18 anonim ***** válasza:

Jaj a 13-as válaszolón jót nevettem.

Kérdező ezek közül csak az orrszívó porszívót vedd meg, az előbb-utóbb kelleni fog!

2014. szept. 16. 15:03
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Sokat segítettetek! Első baba lesz januárban és ezeket nem tudtuk eldönteni hogy kellenek-e. Mi is a listáról olvastuk a laposfejűség elleni párnát amit egy bababoltban adtak. Nyilván nekik minden eladó!
2014. szept. 16. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!