Újszülöttnek meg kell venni a következő dolgokat? Többi lent
-bébifésű és hajkefe
-biztonsági körömvágóolló vagy csipesz
-orrszívó porrszívó
-laposfejűség elleni párna
Ti használtátok ezeket vagy ráérünk később megvenni vagy később sem kell?
A bébifésű felesleges, de a hajkefe tényleg jó koszmó ellen, serkenti a fejbőr vérkeringését.
Én szerettem a biztonsági körömollót, mert mindegyik nagyon kapálózott körömvágás közben. Így nem állt a kezükbe az olló.
Az orrszívó porszívó a középső, és a legkisebb gyermekemnél már az első héten kellett. Nem egy nagy tétel, és jó ha kéznél van, mert este is bedugulhat az orra, és akkor bizony hajnalig üvölt.
A párnát nem használtuk, mindegyik hason aludt (légzésfigyelővel). Tehát nem kellett.
Én a bébi hajkefét használtam már újszülött koruktól, szépen megfésültem a kevés hajukat fürdés után. Mikor nagyobbak lettek, akkor meg a bébifésűvel fésültem őket.
Biztonsági körömvágót nem vettem, nem is hiányzott, a sajátommal vágtam a körmüket. Az első néhány hétben úgysem szabad levágni az újszülött körmét.
Orrszívó porszívó mindenképpen kell, remélhetőleg minél később lesz rá szükség.
Laposfejűség elleni párnáról még nem hallottam, én egy textilpelenkát tettem a fejük alá.
Orrszívó nálunk életet mentett 10 napos korában,szóval azt mindenképpen vegyetek!
Bébihajkefét csak ritkán használtuk,párnánk nem volt,ollónak pedig normál körömvágót használtam,a babaollóról sokan írták,hogy nehéz levágni vele a kicsik körmét,a hagyományos tökéletesen megfelel.
Csatlakozom. Orrszivot mi csak kesobb vettunk, amikor tenyleg kellett, de ugysem lehet meguszni, szoval megveheted.
Biztonsagi ollot en nem tudtam hasznalni, normalis csipesszel vagtam mindig is a kormet.
En ismerem a parnat, mi kaptunk ajandekba. Nem sok ertelme van, eleg kicsi, max addig jo, amig tenyleg egy helyben fekszik, kulonben legurul rola a feje.
bébifésű-nekünk a kórázban már mondták,hogy nyugodtan lehet használni első naptól ezzel is megelőzve a koszmósodást,amúgy mindkét gyerekem imádta mikor fürdés után átdörgöltem vele a fejüket
Babaolló-én sem tudtam vele vágni,mienket használtuk
orrszi-porszi-ezt vennék a helyedben mielőtt megszületik a baba.Nekem védőnő javasolta mert az újszülöttek orrlyuka még nagyon pici ezért a levegőn keresztül beszívott szöszmötök lerakódhatnak,ha nem szívod ki akár még a szopi is nehezen mehet neki mert nem kap közben levegőt!Anno a védőnő ógy tanácsolta,hogy hetente 1x cseppentsek egy kis anyatejet az orrlyukába hagyjam egy kicsit feloldódni és szívjam ki!Úgyhogy nem feltétlen kell megvárni míg betaknyosodik.
Párna- nem volt soha ilyenünk,egyik sem lett laposfejű pedig mindkét fiam kizárólag háton aludt az első hónapokban!
Boldog babavárást,könnyű szülést!
Jaj a 13-as válaszolón jót nevettem.
Kérdező ezek közül csak az orrszívó porszívót vedd meg, az előbb-utóbb kelleni fog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!