Akinek normál ütemben, vagy kicsit lassabban fejlődik a babája, azt nem frusztrálja, hogy a csapból is a "szupergyerekek" folynak?
Szia,
egy darabig nagyon zavart, főleg, hogy a bartnőm lánya 2 hónappal idősebb a fiamnál, és mindent előbb csinált. Ma mr nem érdekel, elfogadtam, hogy ő lustibb típus, 2 éves korára nagyjából úgyis utolérik egymást a gyerekek. Egyébként 13 hónapos elmúlt, egyedül 3 lépést megy, az is bizonytalan, a barátnőm lánya 11 hónaposan már magabiztosan szaladt.:)
Az én fiam ma 7 hónapos, és még ő sem ül fel egyedül, bár próbálkozik ezerrel :-) Felállásról szó sincs.
De nekem a gyerekorvosunk azt mondta, hogy forognia kell 7 hónaposan, ülni meg majd valamikor 8 hónapos kora körül illene leghamarabb.
Én nem aggódom, ettől még lehet majd a vízilabda-válogatott tagja! :-)))
nálunk is ugyanez a helyzet, mint az első válaszolónál :)
Az én babám is fél éves, nem ül, nem mászik, nem érdekli a lába, nem mondja, hogy babamamma stb... állni meg ugyanmár.... szerintem a magától megáll a lábán pár pillanatra annyit jelent, hogy a hóna alá nyúlnak és a pici megfeszíti magát, ez azért nem állás..
Engem is sokszor frusztrál ha ilyesmit hallok, de aztán mindig lenyugtatom magam, hogy biztos vannak még olyan babák, mint az enyém, sőt! Biztos a te gyereked is tud egy csomó mindent amit a többiek nem, csak neked az természetes, észre sem veszed, hogy ez "kunszt" :)
és 2 éves korára minden gyerek tud már mindent, igaza van az előttem szólónak, szóval ráérünk!!! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!