Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit evett már 6 hós babátok?

Mit evett már 6 hós babátok?

Figyelt kérdés
Kisfiam tápszeres a kezdetektől, így 4 hósan elkezdtük a hozzátáplálását. Anyósom nyaggat, hgy miért üveges bébiételt adok neki, miért nem én főzök,mert az időmből kitelik.Persze,h kitelik, de félek neki a zöldségesben megvenni a cuccokat,ki tudja,h hogy permetezték. Ti hogy csináltátok? Igaza lenne anyósomnak? De mikor ő nevelt gyereket nem voltak ilyen körülmények, nem? Nem volt még szmogriadó, kékvérűség stb.stb? Vagy én gondolom rosszul?
2010. jan. 19. 10:13
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Bár nekem még nem eszik a kislányom, de én is a bébiételeken gondolkozok elsősorban.

Hogy miért?

Nem hiszem, hogy több káros anyag lenne bennük, mint a kezelt gyümölcsökben, zöldségekben.

Ezek bevizsgált, megfelelően összeállított termékek és rengeteg érdekes ízvariáns megtalálható.

Sokan azt hiszik, hogy főzőcskézni egészségesebb, mint az üveges dolgok. Lehet így van, de szerintem nem olyan óriási a különbség, főleg a babatermékek terén.

2010. jan. 19. 10:20
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!Én is igy gondolom, még ha vidéken élnék és én megtermelném akkor nem lenne kétségem affelől,h mit adok a gyerekemnek. Sztem is jókk a babaételek, mert azokat bevizsgálják.
2010. jan. 19. 10:40
 3/4 anonim ***** válasza:

Nyugodtan főzhetsz neki, hiszen ezekhez a zöldségekhez és gyümikhez kell hozzászoknia, a bébiételeket ugyanezekből állítják elő... tudod mi a bio... amit éjjel permeteznek...:)) ráadásul tényleg hozzá kell szoknia akármilyen vegyszeresek is a növények, hiszen nem etetheted élete végéig üveges kajával.

Persze semmi baj a bébiételekkel, ha épp nincs időd főzni, vagy nincs szezonja egy bizonyos zöldségnek, de az azért túlzás, hogy a házi koszt egészségtelenebb...

Gondolj bele, azok a bébikaják ott álnak a polcokon hónapokig és nem romlanak meg!! gyümölcsök és zöldségek! hogy lehet ez?? ráadásul mindnek ugyanolyan íze van, holott nincs két egyforma sárgarépa, az egyik halványabb a másik sárgább, egyik édesebb a másik nem, stb.. az üveges kajának viszont mind tök egyforma ízük van...

Nem azt mondom, hogy nem lehet ezt adni, még egyszer hangsúlyozom, de igenis egészségesebb szerintem amit otthon főzöl, csak kicsit több időt igényel, ennyi.

2010. jan. 19. 10:41
 4/4 anonim ***** válasza:

Az üveges ételeket vákummal tartósítják, azért van ráírva, hogy ha benyomható a teteje akkor ne vedd meg, szóval tartósítószer egyáltalán nincs benne, a minőségük pedig 100% biztonságos és egészséges, szóval nyugodtan add a babádnak, de a saját főztödet is szoktasd vele mert egy idő után bizony nem fogod anyagilag bírni

(gondolom). Attól, hogy permetezettek a zöldségek, gyümölcsök, olyan nagy baja nem lesz ám

a babádnak és hozzá kell szoknia, hacsak nem biot fog enni egész életében. Én a kétes eredetű sárgarépát kerülöm a nitrát miatt, egyébként pedig majdnem mindent adok neki, almát, banánt, céklát, sütőtököt, krumplit (az az öreganyám termesztése ), spenótot. Nem tudom mennyire hiteles, de azt is olvastam, hogy inkább mirelitet adj, mert az talán ellenőrzöttebb.

2010. jan. 19. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!