Amikor születés után házhoz jön a gyerekorvos, az kötelező neki? Tehát nem kell neki pénzt adni, ugye? És mennyi idős korig köteles kijárni?
Szia!
Az első kötelező a gyerekorvosnak is, nem csak nektek. A többi viszont megállapodás kérdése. Nálunk két pici van, nem vagyok hajlandó még csak tanácsadásra sem kéthetente-havonta a rendelőbe menni - sajnos nagyon sokan tesznek rá, hogy a tanácsadásra csak egészséges gyereket lehet vinni. Nálunk a doki jár havonta, illetve ahogyan szükséges az oltásokat beadni, alkalmanként 2eFt-ot adok neki.
Szia!
Nálunk ez úgy van, hogy amikor hazajövünk a kórházból, már aznap eljön a doki, és 6 hetes koráig a kicsinek minden héten jön 1x, ami persze ingyenes, mert kötelező neki. Utána ha kihívod, annak már díja van.
Szia!
Nálunk úgy történik, hogy a védőnőt értesítjük a szülésről, és arról, hogy mikor érünk haza.Ő szól a gyer. orvosnak, aki kijön.Ha pénteken érünk haza, akkor csak legkorábban hétfőn érkezik.Azután már nem jön házhoz, hanem 3 hetesen nekünk kellett menni a tanácsadásra.Azóta sem jött, és nem is fog, hacsak én nem hívom.
Pénzt nem kell neki adni amikor kijön megnézni az újszülöttet, mert ez a dolga.Viszont ha később probléma van, akkor szoktak kérni házhoz hívásért.
Én soha nem hívom ki, mert egy kicsit messzebb lévő gy.orvost választottam.Nagyon nem voltam elégedett a körzetivel.Igy olcsóbban úszom meg, mintha maradok a körzetinél, és a gyereket magánorvoshoz viszem, ha beteg.
Szerencsés szülést!
Nálunk kijött a körzeti hazaérkezésünk után 1 héttel. Mivel nagyon nem volt szimpatikus, kerestem egy másikat. Felhívtam, kijött, megnézte a gyereket, adtam neki 4e Ft-ot. Azóta egyszer volt kint mikor beteg volt, akkor is kapott pénzt.
Egyébként ha viszem oltásra akkor meg is vizsgálja.
Az első látogatás kötelező számára, rögtön a hazajövetel után.
Utána neked kell vinni, ha nem jön közben más gond, akkor a 6 hetes oltásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!