Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért fáj éjjel jobban a fogzás?

Miért fáj éjjel jobban a fogzás?

Figyelt kérdés
Óránként felsír...
2010. jan. 18. 21:41
 1/6 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez volt tegnap éjszaka...és lehet, hogy ma folytatjuk.

Viszont nekem is volt fogproblémám pár hete, én is éjjel szenvedtem jobban. A választ nem tudom.

2010. jan. 18. 21:46
 2/6 anonim ***** válasza:

Én ezt úgy képzelem, hogy ez a fájdalom összességében nem annyira borzasztó, de pont annyira fáj, hogy ha nyűgös, vagy álmos, akkor már csak erre tud figyelni. Amikor nappal van, és játszik valamivel, akkor az leköti annyira, hogy elviselje a dolgot. Éjjel meg óránként van az éber fázisa, olyankor megérzi és felébred, és "eszébe jut: már megint az a hülye fogfájás".

Én is ilyen vagyok: jól tűröm a fájdalmat általában, de elaludni pont nem tudok, egy enyhébb fájdalomra sem, be kell vennem valamit, ha aludni akarok...

2010. jan. 18. 21:46
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem nem fáj jobban, mint nappal, csak nappal könnyebben elterelődik a baba figyelme róla a sok játékkal és egyéb ingerekkel.

Gondolj csak arra, hogy estére mi is minden betegséget, fájdalmat nehezebben viselünk, és ha végre elalszunk, nagyon rossz arra ébredni, hogy valahol feszít a fájdalom.

2010. jan. 18. 21:47
 4/6 anonim ***** válasza:
Éjjel minden erősebben érződik, mert akkor nincs lefoglalva. Ez a felnőtteknél is így van. Ha fáj a fogad, éjjel erősebben fogod érezni a fájdalmat, mert ahhoz egy viszonylag relaxált állapot kell, hogy el tudj aludni, ami fájdalommal nehezebb, míg nappal valami más leköti a figyelmedet.
2010. jan. 18. 21:52
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem is úgy van ahogy az előző válaszolók írták.
2010. jan. 18. 21:57
 6/6 anonim ***** válasza:
És még ezenkívül a hormonok éjjel változnak igazán (állítólag éjfél és 3 óra között tetőzik), ezért erősebb is ilyenkor a fájdalom. De az biztos, hogy nappal még jobban el is terelődik a figyelme. Gondolj csak bele, ha valaki lázas, az általában estére jön ki igazán, meg sok betegség is (megfázás, nátha, stb.)
2010. jan. 18. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!