Mennyibe került a baba érkezése?
Hat ezt lehet szerintem a 0-tol (ha mindent kapsz)es hatar a csillagos eg..
Mi elkezdtuk irni de meg meg sem volt a fiam es mar egy millional tartottunk.:-(most fel eves rengeteget koltottu k mar ra.persze meglennenk azok a dolgok nelkul is.az a baj h az anyukakat(engem is) total beszippantanak a cuki edibedi rucik meg minden fele ketyere...es nagyon nehez realisan latni h tenylegesen mire vanszukseg.legala bis en siman megveszem a 20.bodyt csak mert hu de ari....tudom nem kene....
szerinrem ha ugyes az ember 2-300ezerbol ki lehet hozni.
Erőssen függ az anyagi helyzetedtől és attól, hogy mit akarsz? Luxust vagy praktikus és olcsó berendezést. Gyorsan, vagy ráérősen.
Pl gyerekszoba festés: ha veszel festéket és te csinálod, 10-20-ból kijön, mérettől függően (festés), ha szakemberrel akarod akkor minimum 10 ezer napi díjat számolj hozzá. Berendezést ki tudod hozni 60-ból, de ha nem akarsz pl használtata, akkor a duplájából se fogod megoldani. Mérlegeld, hogy mit szeretnél, kb mennyit szánsz rá és természetesen vedd figyelembe, hogy használt mindig olcsóbb, főleg ha jó helyen keresed és jól körbejárod mielőtt megveszel valamit.
Huhh hát ha most leírnám neked,hogy mi mennyi volt eddig akkor még reggel is itt ülnénk:) Én legalábbis biztosan:)
Annyit mondanék,hogy nekem anno azt mondták,hogy gondoljuk meg jól mert egy gyerek sokba van.. Legyintettem,hogy áhh ugyan hisz még meg sem született nem lehet olyan sokba...
Aha...
A válaszom az hogy NAGYON sokba.....!!!!! Nagyon-nagyon..
Bár relatív mert ki milyen márkájú dolgokat vesz. Milyen minőségűt,menyit,hogyan stb... Mi pl igyekeztünk jó áron jó minőségű dolgokat venni.. Nem a legdrágábbat,de nem is a legolcsóbbat.. Lehet,hogy vettünk olyat is amire alapvetően nem lett volna szükség csak azért mert(ohh nem bírtam ott hagyni) alapon:D
Üdv: 26+2hkm
Ahogy az elottem iro leirta: egy csomo mindent megvetet veled a "bolt". En 15 babysitteles utan csakis kizarolag a kovetkezoket vettem meg ( ugy erzem 15 ev eleg tapasztalat volt a felesleges cuccok kikerulesere) Jo minosegu kisagy ami kesobb nagy agynak is atalakithato. Jo minosegu babakocsi! Nagyon fontos amibe tudsz pakolni, eleg nagyok a kerekei, hogy hoban is tudd tolni, konnyen egy kezzel csukhato legyen, konnyen mozgathato legyen egy kezzel. Jo minosegu babaules a kocsiba. A ferjem vett Tomee Tippee cucisuveg keszletet amit nagyon jol kihasznaltunk. Ugyan kifestettuk a babaszobat de a fiam soha sem latott ott. Hasznalt pelenkazo es szoptatos fotel. Az osszes ruhank hasznalt volt, de nagyon jo minosegu. Utolag vettunk legszurot ( mert sajnos legzesi problemaink adodtak ) es hideg-meleg parasitot ami kifejezetten csucs minoseg ( sajnos sokban megtelepszik a penesz). Pelenkabol erdemes megvenni az elso honapokban a Pampers-t mert abban van olyan kicsi zsebecske, hogy nem megy fel a baba hata kozepeig a kaki.
Ahogy elottem irta a kedves Valaszolo hata a csillagos eg. En azert valaszoltam, hogy ugy kb lasd, mi az amire valoban ra kell forditani a penzt. Bar igazabol mindenkinek mas a fontos.
Most a masodik Babankat varjuk. Nem veszek semmit. Csak pelenkat. Meg akkoris, ha lany lesz. Ugyis kapunk vagy 20 rozsaszin goncot es a baratoktol levetett ruhat.
szülés, terhesgondozás 160.000
cuccok (nagyrésze használt rokontót vettük) 150.000
kezdő gyógyszercsomag, tápszer 5000 ft
illetve most még a havi ktg csak a pelenka, ami kb. 10.000 Ft/hó.
Mi nem kaptunk senkitől semmit, a családban első gyerek, a baráti körben meg folyamatosan születtek, így nem jutott hozzánk. Festés, tapétázás: 2 doboz festék és megcsináljátok illetve a 100.000 Ft tapétával között. Bútort vettünk pelenkázót, kiságyat az ikeából, de nem a gyerekszobába való szekrényt vettük, hanem a hozzá illő gardróbot, tehát azt még évekig használni fogjuk. A szoptatós fotel a nappaliból került át, eredetileg csak egy sima, de kényelmes fotel. Függönyöket, párnákat megvarrtam, így csak anyagár.
Babakocsiból érdemes tényleg jó minőségűt venni, akkor nem lesz vele semmi gondod, csak időnként le kell majd tisztítani. Ez megint 100-as körül tétel legalább (hordozó, sportrész+mózes).
Szerintem egy újszülöttnél a játék a legkevesebb, az majd később lesz tétel. Szülés után meg minimum pelus+popsitörlő, néhány kozmetikumban gondolkozhatsz, ami 10.000 Ft körül van havonta. Minimum. Ha anyatejes, semmi baja, neked se, stbstb. Én sose mertem összeszámolni, hogy szülésig a 9 hónap mennyibe került. Annál több már csak egy óvodás méretű gyerek.
Abszolút egyénfüggő. Szerintem kevésből is ki lehet hozni. Mi pl. nem rendeztünk be előre babaszobát, az elején úgyis nálunk alszik, aztán majd megcsináljuk, ha már szükség lesz rá. A kiságyat kaptuk, de azt vettünk volna. A másik a babakocsi és a kocsiba gyerekülés. Ezekből vettünk jót, mert az fontos.
Pelenkázó nélkül szerintem megvan az ember, úgyis csak pár hónapig lehet használni, amíg le nem akar róla fordulni. Ha nagyon akarod, kiskád és társai nélkül is megvagy, hamarabb szokik bele a nagy kádba.
Nekünk kellett cumisüveg, összesen 3 darab van, kijövünk velük, pedig teljesen tápszeres lett a fiam. Egy játszószőnyeget vettünk meg egy járókát, ami nekem hasznos volt, mert ha ki szaladtam vécére vagy hasonló, én nem mertem ott hagyni egyedül a földön. (a járókát használtan vettük, de olyan, mint az új.).
Ezenkívül néhány kisebb dolog: ruhapelenka, lepedő, néhány csörgő, természetesen ruhák, de abból sem vettünk sokat, nagyon kevés ideig jók az első ruhák. Légzésfigyelőt szintén használtan vettük.
Azóta állandó kiadás lényegében csak a tápszer, a pelenka (abból megveszem a pamperst), meg a bébikaja. Meg persze időnként a ruhatárcsere, amikor méretet vált, de azt is lehet egyesével beszerezni.
Ja, és nekünk még a hálózsák, ami bevált.
Kezdetnek nagyjából ennyi, aztán persze idővel jönnek az egyéb dolgok: cipő, játék, bicikli és társai.
Szia, nálunk a festés ingyen volt, csak az alapanyag kellett, mert a férjem festő. Az kb. 10 ezer ft volt.
Kiságy, ami később átalakítható ifjúsági ággyá: 80000 ft
Babakocsi 90000 ft. Pelenkát popsitörlőt pamperst vettem, abból nem sokat, mert mi sokat kaptunk látogatáskor.
Pihenőszék volt 17000 ft, játszószőnyeg 3000 ft. (brendonban leárazva, mert nem zenél az egyik játék) :-) A kislányomnak van adamo hintája, nálunk az nagyon bevált. Nagyon szeret benne ülni, feküdni, pihenni, és "mászkálni" vele :-) Lelóg a lába a földre, és nagyon élvezi, hogy körbe tud tipegni :-) 16 körül volt.
Ruhát én 56-ost kb. 5 darabot vettem, amit a kórházba bevittem, de jól is tettem, mert 54 cm-rel született a kislányom, és nem hordta két hétig az 56-ost. A 62-es már tovább jó volt neki. Én is úgy vagyok, mint az előttem lévő két válaszoló. Nincs az a ruha mennyiség amit ne tudnék megvenni :-)Mert ez is az is olyan cuki :-) Van olyan nyári kis ruha amit rá sem tudtam adni.
Nálunk még a textilpelenka olyan, hogy akár mennyit veszek, mindig kevés :-) Az kb. 8000 ft volt. Én vettem vagy 20-at.
Pelenka popsitörlő most olyan 10000 ft/ hónap. A kislányom anyatejes tápszerre nem kellett költenem, hál istennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!