Olyan tökéletes babám van, úgy félek, hogy elrontom, én olyan tökéletlen vagyok. Szerintetek van esélye, hogy nagyjából ilyen marad?
pl olvastam ha rosszul étkezik a baba, vagy gyerek, értem ezalatt a hozzátáplálást, vagy későbbi rossz étkezést pl még hiperaktivitáshoz is vezethet én meg azt sem tudom még a fehérjét, szénhidrátokat, vitaminokat, zsírokat milyen arányban kell adni, semmit!
másik, hogy olyan angyali mintababa. akkor sír ha éhes, vagy hasa fáj, ha semmi baj, mosolyog, gügyög, sikongat, óramű pontosan kel és fekszik, simán elalszik hogy még gügyög a kabaláihoz kicsit, utána leteszi a fejét és kész, ébredve simán elvan (sokszor nem is tudom hogy fent van már, csak amikor spontán odamegyek), két foga kibűjt csak nyáladzás van, egyéb semmi, de néha masszírozgattam neki neki géllel,rendkívül kíváncsi, felfedező, barátságos, szocializált, nyitott, extrovert, mosolygós - én meg magányos, csendes, fejre esett, aggódós, ideges, nem tudja mit akar típusú, peches, csak a bajt vonzza szindrómás nő
van esélye ügyes, okos, talpraesett, törekvő, esetleg karrierista, tudja mit akar típusú, határozott, sikeres férfivá válnia?
apja nincs..
utolsó, olyan szép amiket írtál :)
való igaz, több érték van az életben amit talán lát tőlem
imádom igen, hogy agyon tudom puszilgatni is, értékelem, mert tudom később már más lesz, nem emelhetem, a kezét sem foghatom..
és kedves utolsó előtti, nemhogy lát a kezemben könyveket, hanem már neki is vettem párat, egy színes, rághatós mostanra, egy idegennyelvi hogy esti mesét olvassak, egy matricás, hogy szavakat tanuljon, van cd is, hallgattja néha, én meg nem győzök elveszni ahozzátáplálásban, még mindig nem tudom azt sem, hol kezdjem :(
mert az alma hasfogó, a körte nemtom mi, meg stb, nem emlékszem hol találtam a neten :(
déli gyümölcsök meg más népek étkei csak később adhatóak(szóval polippal ne etessem:)
a tejféleségeket sem tudom hogy mikor milyen fokozatban vezessem be
és a legnagyobb baj, hogy még kérdezni sem tudok a témáról, annyira nem tudok semmit
Könyvet csak példaként írtam.
Szerintem az lenne a legjobb, ha választanál egy baba könyvet amibe eddig megbíztál, aztán csak azt tartanád be meg saját érzéseidet, mert sok dolog van ami sok könyvben más és más, így csak összezavar.
3. igyekszem pozitívan gondolkodni
csak nem értem hogy miért nehezebb mint negatívan..
12
igen, valahogy úgy érzem az információk tömkelegében vesztem el, ezzel a hozzátáplálással
de helyettesítsünk, kiegészítsünk
de mikor hányszor meddig
akármikor olvasok egy fél mondatod oldalak ezrei nyílnak meg üresen a fejemben mellé
*Nem helyettesíteni kell egy étkezést hanem kiegészíteni
de azt is hogy
na mindegy csak példa volt ez is
a legfontosabb az volna, h fogadd el es szeresd nmgad a hibaidal egyutt. ez harmoniat, kiegyensulyozott kegkort eredmenyez,ami nem csak rad, ra is jotekony hatassal van.
az en fiam is hasfajos volt, pici szekletgonddal. ezert barackkal kezdtem a hozzataplalast alna helyett. eloszor csak nehany kanal tizorai v uzsi tajban es rogton utana a szokasos anyatej v a tapszer. kesobb uezt csinaltam fozelekkel ebedidoben. par honap mulva a fozelek utan mar nem volt mas, mert nem is ifenyelte. ez a kivaltas.
a vedonod is segithet, meg figyeld a fiadat, az segit a legtobbet. az enyem 13 hos, mostanra annyira isnerem az izlesset, h akarmilyen meg ki nem probalt erelrol elore megmondom a tetszesi indexet 1-5- ig. jatekoknal is.
az a szép az anyaságban, hogy nem te neveled őt, hanem ő nevel meg téged :D
de mondok egy példát, hátha érteni fogod :)
én azt hittem, hogy laza anyuka vagyok, soha nem szedtem le a gyereket a fáról, nem álltam a mászóka alá visítva, hogy le fogsz esni. de mindig elmondtam, hogy a tervei milyen veszélyeket rejtenek, így mérlegeljen. persze a gyerek a saját hibáiból tanul, de hátha alapon mondtam...
olyan 3,5 éves volt mikor a homokozóban egy kisfiú nekiállt homokozni, erre odament hozzá a fiam, és közölte vele, hogy vigyázzon, mert mögötte van egy gödör, ha belelép, kitörheti a bokáját!
ennyi, nem játszani ült le mellé, nem megbeszélték a kedvenc mesehősüket...
a gyerek tükör, azt teszi amit tőled lát. ha optimista, karakán kispasit akarsz nevelni, akkor legyél te is az :)
tudom, könnyű mondani, de tényleg nevelnek minket a gyerekek, én is sokat fejlődtem :)
Szerintem kicsit túl dimenzionálod ezt a kérdést.
Talán lehetnél lazább, bízz az ösztöneidben, hiszen remekül működnek, imádod a babádat.
A hozzátáplálást is vedd egy kicsit könnyedebben, ha túl jól és tudományosan akarod csinálni, beleőrülsz.
Pl:az almának nem csak hasfogó tulajdonsága van, és mivel mást is kap(anyatejet, tápszert?)ezért nem fogja meg a kicsi hasát. A hozzátápláláshoz kérj a védőnődtől egy táblázatot, és bízz benne, és a babádban.
Egyébként szeretned kellene önmagad a hibáiddal együtt, és azzal a tudattal, hogy nem vagy tökéletes, de a te gyerekednek te vagy a legjobb, akkor magabiztos, kiegyensúlyozott marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!