Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megtartsam a gyereket, ha...

Megtartsam a gyereket, ha vissza kellene mennem dolgozni nagyon hamar?

Figyelt kérdés

28 vagyok, barátom 37, nem tervezett baba, még csak 3 hónapja járunk együtt. Most terhes vagyok, ő jól keres, lakása van, én szintén jól keresek (viszont csak fél éve dolgozom és csak félműszakban, így ugye nevetséges lenne a GYED-em), albiban lakom.

Azt lehet csinálni a cégünknél, hogy ugyanúgy heti két napot járnék csak be, mint most, és minden napra van munkahelyen bölcsi, ahova kezdettől bevihetők a gyerekek.

Szerintetek bevállaljuk? Úgy érzem, ő az, akivel megállapodnék, nagyon szeretem, de persze még nagyon kezdetleges a kapcsolatunk.

Természetesen még nagyon megrágom a dolgot, de kíváncsi vagyok, mások hogy látják a kérdést. A barátom azt mondta, csak én dönthetek, mert hisz a női önrendelkezésben, és szerinte ha én már eldöntök valamit, aztán majd lehet értelmesen gondolkodni a dologról együtt.

2014. szept. 7. 14:15
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Te ne haragudjál már, de az első bekezdés az én szidalmazásomból áll, álljon már meg a menet, hogy ki ironizál itt...
2014. szept. 7. 15:07
 12/17 anonim ***** válasza:
33%
Jaj. :D
2014. szept. 7. 15:23
 13/17 anonim ***** válasza:

28 éves vagy, bőven felnőtt nő. Pontosan tudod, hogy aki benned fejlődik, a te, a ti gyereked/gyereketek. Mint ahogyan azt is, hogy hogyan pusztulna el még születése előtt, ha te úgy döntenél a sorsáról. A párod támogatna, te hosszú távon is vele tervezel, akkor mi a kérdés még?

Szerintem vegyél egy nagy levegőt, és kezdj el örülni! Szívből és igazán. Én a magam részéről gratulálok!

2014. szept. 7. 16:24
 14/17 anonim ***** válasza:
42%
A párodnak minden mindegy. Rá nem is apellálnék, mert ha jól megy a szekér, fizet gyerektartást, de a lényegesebb részei rád hárulnak majd. És nem az első 18 évben. Hanem utána is.
2014. szept. 7. 16:37
 15/17 anonim ***** válasza:
46%

A barátod nem meri egyértelműen kimondani, hogy nagy ívben tojik rá, hogy döntesz.

Ha egy férfi örül egy gyereknek, akkor nem ilyen szar szöveggel jön.

Én is 28 vagyok, első babánkat várom. Szar lesz a gyedem, de emiatt fel se merült bennem, hogy elvetessem a gyereket.

A karierrem nem félbetörik, csak lesz egy rövid szünet, amiben tudom magam képezni. Nagy álmom volt, hogy egy vállalkozást elindítsak, most lesz rá 2 évem.

28 vagy te is, de a gondolkodásod nagyon gyerekes. Ha így állsz a témához, akkor inkább tényleg vetesd el, mert szegény gyerek csak szenvedni fog.

2014. szept. 7. 18:47
 16/17 anonim ***** válasza:

Ha neked 28 évesen a 37 évesed a barátod és nem a párod...

Egyébként mikor én terhes lettem,nekem is azt mondta párom,hogy én döntésem,ő szerette volna a kicsit persze,de mondta hogy én leszek vele itthon,én hordom ki,nekem jár több lemondással.Megtartottuk,lassan 2 éves és minden oké. Mi 4,5 hónapja voltunk együtt mikor kiderült,hogy terhes vagyok.

De egyébként neked kell ismerni barátodat.Nem kisgyerek már,ha le is lépne,ha van segítséged és fizeti a tartást,akkor azért éhen tuti nem halsz.Én nem vetetném el egyébként,ha egyedül kéne felnevelnem sem.De védekezni nem ártana,mert csak nem az a jó ha ennyi egy szülős gyerek van,mert nem gondolkodnak előre a szülők.

2014. szept. 8. 08:32
 17/17 A kérdező kommentje:
16: a párom szót én nem szoktam használni, nekem valahogy idegen, ne ezen akadjunk már ki, hogy fejezem ki az összetartozást:)
2014. szept. 8. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!