Mikor kezdik érteni a szavakat, mondatokat, hosszú mondatokat, szöveget?
az én babám két szóra egyértelműen, helyzettől függetlenül reagál, visszajelez)(ham-ham, pancsi-pancsi)
és 4 "hangsort"(énekelt mondatot)ismerhet(mert születése óta énekelem ugyanazt a pelenkázásra, egy másikat a babakocsizásra, harmadikat popómosásra, negyediket fürdésre, csak hogy tudja, hogy mit fogok vele csinálni)
amikor általában beszélek hosszá, csak mosolyog és tisztán látom, hogy gőze sincs, hogy miről beszélek, nevet ha nevetek, nem érti, ha legörbítem a számat, ha csodálkozok utánoz, szóval érzelmi tölteteket ért, ha ért...
mennyit kellene érteniük a nyelvi kommunikációból kb 4 hónaposan?
akkorhát nem aggódok
de még van egy olyan dolog is, hogy mindennek azt hiszi én vagyok a hangja (játszottam neki a kabaláival, brummogtam a macival, meg stb), erre azt veszem észre, amikor mama, vagy rokonok, ismerősök gügyögnek neki, igazán inkább akkor van rekciója, mosolya az illetőre, amikor a háttérből "gügyögve affektálok" hozzá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!