Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3 hetes babám folyamatosan...

3 hetes babám folyamatosan sikítva sír, mióta kijöttünk a kórházból. Elkapatom?

Figyelt kérdés

Csak addig hagyja abba, amíg eszik, meg utána míg tart a kajakóma. Ha felveszem, magamhoz ölelem, akkor az esetek 80%-ban el tudom altatni, de van, hogy egy-két órát sétálok vele és így alszik a következő szopiig. Az apukája szerint később nagyon nehezen tudjuk majd kezelni, mert le kellene tenni az ágyába és úgy altatni. Mindig azzal kezdem, de aztán megsajnálom, hogy visít. Ráadásul hasfájós, sokszor méterekről hallom, hogy zuborog a gyomra, csavarja a szél a beleit. Ilyenkor is felveszem és próbálok segíteni, hogy büfizzen, vagy pukizzon.

A baj, hogy napi 1-2 órát alszom kb 6 darabban, ami miatt 2-szer elapadt a tejem is. (Aztán párom vállalt 1 éjszakát míg én alhattam, csak etetni keltem fel és vissza is jött a tejem)

Amúgy szépen hízik, nő, nagyon erős baba.

De most is a mellkasomon alszik...

Szerintetek hagynom kéne üvölteni amikor nem látok különösebb okot a sírásra? Akik ugyanígy mindig felvettétek a babát, később bírtatok vele?

Most tervezek hordozókendőt venni, mert így ugyanúgy érzi majd a közelségem, de így szabad marad a kezem.

2014. szept. 4. 14:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Első vagyok, nekünk a homeopátiás golyócskák váltak be. De konkrétat így nem tudok ajánlani neked, mert a hasfájás típusától függ, hogy melyiket választjuk. És a kendő hasfájásra is jó. :)
2014. szept. 4. 15:08
 12/18 anonim ***** válasza:

ne hagyd sírni. 5-6 hónapos koráig azért sír, mert valami baja van. ha most hagyod...persze egy idő után abbahagyja, de akkor később akkor se fordul hozzád segítségért, ha tényleg baj van, mert megszokja, hogy nem számíthat senkire...és magába forduló fiatal lesz.

Még egy tipp esetleg: nővéreméknek születésétől kezdve 1,5 éves koráig nem aludt a pici, majd adtak neki Magnéziumot egy szakember javaslatára és az első éjszakától kezdve jól aludt. hogy egy ilyen picinek lehet e és mennyit, milyet adni azt nyilván orvostól meg kell kérdezni, de egy próbát ez is megérne. A Magnézium is nyugtat. Egyébként idegesebb. nehezebb napjaidon neked is jól jöhet. Mg-B6 Nekem is segített.

2014. szept. 4. 15:10
 13/18 A kérdező kommentje:

Kedves 9-es válaszoló!

Jó volt olvasni amit írtál, mert pont így vagyok én is. Állandóan a kezemben van, vagy a mellkasomon alszik, ha épp nem eszik. Én is olyan vagyok, mint egy zombi. Remélem nálunk is olyan jól alakul, mint nálatok.

Kedves 10-es válaszoló!

Nem írtam le az egész kálváriát. 5 naposan visszakerültünk a kórházba, mert túl mohón eszik és a visszabukott ételtől fuldoklik. 5 naposan 4-szer szürkült le. Refluxot sem kizárni, sem megállapítani nem tudtak nála, csak figyeljem... Ezért kapta a Gastrotusst, így a viszabukás megállt és a torkát sem marta tovább a visszaköszönő gyomortartalom. Csak sajnos nehézkessé vált a székletürítés és még rosszabb lett a pocakfájás. Így abbahagytuk. Most maradt a bukás és a könnyebb kakilás. Igaz, tegnap megint fuldoklott, de szerencsére hamarabb észrevettem, mit hogy szürkült volna. Légzésfigyelőt is kérte a kórház, hogy szerezzünk be, épp ezek miatt. De egyre kevesebbszer van már ilyen és remélem hamarosan kinövi.

2014. szept. 4. 16:09
 14/18 anonim ***** válasza:
10-es vagyok. Akkor neked kijut a jóból :-( Sajnálom, de előbb-utóbb elmúlik ez a sok rossz dolog. Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy 1 éves koráig tartsak ki, addig van mindenféle nyavaja, hasfájás, bukás, fogzás stb stb. Aztán egy csapásra vége ezeknek. Hát remélem így lesz. Amúgy bocs az off-ért, de én babám is issza a Gastrotusst, attól kakilhat nagyon nehezen és nagyon sűrűt?
2014. szept. 4. 16:33
 15/18 A kérdező kommentje:

Kedves 1-es! A homeós bogyókat még nem próbáltuk, megnézem, megkérdezem védőnőtől, hátha abban van a megoldás.

Kedves 12-es! A magnézium görcsoldó hatása is lehet, hogy jótékonyan hatna. Én újrakezdtem a Gravidát, abban is van egy kevés. Nem tudom mennyi jut el hozzá. Kicsit azt érzem, hogy a hasfájással magunkra lettünk hagyva a védőnő és a gyerekorvos által is. Gondolom nekik ez apró-cseprő dolog, +1 hasfájós baba. Én járok a nyakukra, hogy szeretnék neki adni ezt-vagy azt. Mit gondol róla, lehet-e... Amúgy egy tündér, nagyon tapasztalt gyerekorvosunk van, aki hosszútávon szerintem jó választás lesz.

2014. szept. 4. 16:35
 16/18 A kérdező kommentje:

Kedves 10-es!

Igen attól van. Ennek pont az a lényege, hogy összesűríti a tejet a gyomrában. Azért kell étkezés után 5-10 perccel adni, hogy a gyomor tetején lévő ételt sűrítse össze. Az képez egy dugót és nem tud visszajönni a gyomortartalom. A baj az, hogy ezt a sűrű ételt nehéz kikakilni. Emiatt rosszabbodott a hasfájás nálunk.

2014. szept. 4. 16:39
 17/18 anonim ***** válasza:
9-es vagyok. Ha ennyi baja van a babádnak, akkor még inkább szüksége van a te közelségedre az átlagosnál is jobban.Szerintem ha tudsz kérj segítséget házimunka-főzés terén, hogy minél többet vele lehess. Próbálj meg vele együtt aludni napközben is egy picit, én gyakran voltam úgy, hogy leültem vele a nagy fotelba, elaludt a mellkasomon, és együtt szundítottunk egy kicsit. A hasfájás meg így nagyon is érthető, próbáld meg a pocaktornát is a gyógyszerek mellett, meg a babamasszázst.
2014. szept. 4. 21:58
 18/18 A kérdező kommentje:
Az esetek nagy részében nem is tudom máshogy elaltatni, csak magamon. Masszírozom és tornáztatom is. Nagyon sokat várok a kendőtől. Remélem megoldás lesz a bajaink egy részére.
2014. szept. 5. 07:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!