Hogy kell a babákkal megismertetni az ízeket?
Én is rájöttem, hogy ez az igény szerinti szoptatás hátránya. Próbáltam jó anya lenni: 6 hónapos koráig szoptattam, se tea, se víz :-(, és most semmit nem fogad el. Ha meglátja a kiskanalat akkor már üvölt. Cak az ujjamról hajlandó lenyalogatni az almapépet, de így is csak 2-3 falatot. A férjem viccesen meg is jegyezte, hogy kell neki az ismerős íz, vagyis a bőröm :-)))
A védőnőm szerint ne erőltessem, de akkor mit csináljak?
Ismerős amit írtok. Az én babám is anyatejes, csak 4,5 hónapos korában kevés lett a tejem és mivel tápszert nem ette meg, el kellett volna kezdeni a hozzátáplálást. Majdnem 6,5 hónapos koráig kínlódtunk, de semmit nem fogadott el, pedig anyatejet is tettem bele..., nem kellett. Ha meglátta, hogy etetni akarom már zárta is össze a száját. Mindent kipróbáltam a 2 hónap alatt eredménytelenül, pedig szüksége lett volna nagyon a szilárd táplálékra, mert alig hízott, vérszegény lett és vashiányos. A mi szánkból viszont kinézte a falatot, sokszor már kellemetlenül éreztük magunkat, annyira bámult, kapálózott, hogy adjunk neki. Akármivel megkínáltuk, amit mi ettünk cuppogott, még a kovászos uborkát is megnyalta és ízlett neki...:-)Próbáltuk azt is, hogy bébipapit ettünk, de nem hülye a gyerek, az nem kellett. Elmeséltem a doktor néninknek, hogy a mi főzelékünket enné, de nem merünk neki adni,... látva a labor eredményeinket azt mondta, hogy nyugodtan adjunk neki, a lényeg, hogy egyen. Szóval az első kaja, amit benyomott az 150 ml tejfölös burgonya főzelék volt:-), csipet sóval, egy teáskanál tejföllel, negyed babérlevéllel. Azóta is ez a favorit. A saját tálkáját és kanalát útálta még pár napig, csak a mi tányérünkból normál evőkanállal volt hajlandó enni, gondolom mindenki el tudja képzelni, hogy nézett ki a bébim meg az etetőszék...:-)Azóta normalizálódott a helyzet, újra eszik a saját étkészletéből, minden főzeléket szeret a paradicsimos krumplin kívül, de csipet sót tennem kell az ételeibe, mert anélkül nem eszi meg. Gyümölcsöket is megszerette azóta, de azt natúrba, nem kell cukrozni hál' istennek. Egyedül az almát útálja. Szóval kedvet kapott az evéshez, ha meglátja az etetőszéket már örül és azért sír, hogy igyekezzek már és ne várakoztassam.
Ez a mi sztorink, nálunk ez vált be, tudom le fognak pontozni, de régen is így csinálták, ízesítették a babák ételeit és mi is felnőttünk...
Köszi a válaszokat, remélem a kislányom nemsokára eszik. Sajna tejeset nem adhatok neki, mert 1 éves koráig egyéb gond miatt nem kaphat, de megpróbálom ezt a mi kajánkból, a kanalammal való evészetet. Csinálok pl krumplipürét margarinnal, húslevesbe tört krumplit és csirkemellet. Remélem be fog jönni, mert így gáz ez az evészet dolog. Ráadásul éjszakánként ébred, szerintem azért mert éhes, de ez nem biztos...
Köszi a segítséget mégegyszer :)
Ja ha valakinek megoldódik ez a gondja várom a további ötleteket!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!