Meddig adtátok vagy adjátok a tápszert? Baba hány hónapos, éves koráig?
16 hónapos a fiam, a reggelihez tejitalt iszik (milumil), este meg csak az a vacsora cumisüvegből.
Nem tudom, meddig adom még, de a tejjel várni szeretnék 2 éves koráig, addig tejitalt kap, az biztos.
Szerintem hogy mit tervezel az egy dolog, a gyerek hidd el majd eldönti :)
Én is úgy voltam vele adom a tápszert egy éves korig, vagy akár tovább, aztán jöhet a tejital, annyi féle van és még ízesítettek is. Na saját maga amikor már elmúlt egy éves, alig ivott az addig imádott tápszerből. Ez ment napokig, aztán úgy voltam vele már nem izlik neki, nem kell. Aztán vettem tejitalt, milumilt. Azt pár napig úgy ahogy megitta, de az sem kellett aztán. JÖtt a banános milupa talán, az volt, de tuti banános volt, hát abból sem sokat ivott. Szóval hiába vettem volna szívesen ezeket, nem kellett neki, így bevezettem a tejet. Az sem nagyon tetszett neki, így jött a kakaó.
Bennem is megfoglamazódott a kérdés, hogy most akkor meddig is adjam a tápszert, de látod a gyerek eldöntötte :)
De amúgy sokan isszák tovább, én addig adnám amíg issza szívesen, persze az ésszerűség határain belül, tehát nem 5 éves korig :) De egy évesen megkóstól sok mindent és bizony a tápszer nem olyan finom.....
a rízstej az nem tej nem? A rízst főzöd, tehát abba nem sok vitamin van, mármint nem annyi mint egy tápszerben. Nem?
Tudom az enyém HA tápszert kapott és tejépének rízspéped, de abba beleteszik mesterségesen, de házilag meg hogy oldod meg?
17 hónapos kisfiam napközben tejitalt iszik leginkább elalváshoz, este a vacsorája csak tápszer még mindig. Én addig tervezem adni amíg igényli. Kisfiamnak láthatóan szüksége van rá, nem akarom tőle megvonni.
Tejre nem mostanában fogom lecserélni mert pár hete besokallt a szervezete és kiütötte a tejcukor... Most tejterméket is óvatosan kaphat nem hogy tejet. Mellesleg a tej szerintem közel nem olyan laktató mint a tápszer.
Csak tudnám honnan ered az a tévhit, hogy a gyerekeknek tejet KELL inniuk :(
Szörnyű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!