Másfél éves gyerek undorodik a kajától. Mit tehetnék?
Csak szilárd dolgokat hajlandó enni, és nagyon félek hogy ez hosszú távon egészségtelen, és meglesz az eredménye. Mindentől ami egy kicsit is vizes állagú, nedves, vagy puhább, undorodik. Megfogja, aztán undorodó fejet vág, és még a hideg is kirázza, lesepri maga elől vagy simán eltolja.
Csupasz kenyeret, vajaskenyeret, (de azt csak ha én adom neki, ő nem fogja meg a vajas része miatt) ropit, száraz kekszet eszik, rántotthúst, szárazabb főtt krumplit vagy sült krumplit. Néha megeszi a húslevest de mostanában már azt sem, az volt az egyeüli leves amit megevett.
Kezdettől ilyen, soha nem evett élvezettel, 4 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást gyümölcsökkel, anyatejes volt. A mai napig semmilyen gyümölcsöt nem eszik meg eredeti formájában, püréként is nagyon nagyon ritkán, havi 1x ha elfogad valamennyit már örülhetek.
Azt olvastam hogy főleg a pedáns, takarításmániás anyukáknak vannak ilyen gyerekei, hogy undorodnak az ételtől, de én nem vagyok ilyen, se tisztaság se rendmániás. Együtt eszek vele mindig. A súlyával amúgy nincs semmi gond, de mégis ez az egész elkeserít nagyon, sok babát látok akik már tényleg mindent megesznek egy éves koruk óta, ő meg szinte semmit. Reggel kap egy minimális tápszert, meg estére 180 ml-t.
Mit csináljak? Hogy oldódhat ez meg?
1,5 évesen én már nem adnék tápszert.
11hós lányom estére feles tejből tejbegrízt/ritst kap vagy kakaós kalácsot- de ezt inkább reggelire.
Virslit kenyérrel, májkrémes zsemle, sárgából rántotta stb....
Azért mert tejallergiás, nem kaphat tejet.
Sokat vagyunk más környezetben, kint is próbálok mindig adni neki, de ott sem kell. Amikor egy hétig teljesen idegen helyen vagyunk, na akkor szinte semmit nem eszik, még azt sem amit amúgy igen.
Az én másfél éves fiam meg a húst, és a levest nem volt hajlandó megenni. Ha hús látott vagy leves volt kész, nem evett semmit. De nekem a doki annyit mondott, hogy várjak. Csináljak neki hús nélküli ételeket, és ne erőltessem a levest. 8 hónap után egyik napról a másikra kért borsólevest. Majd elkezdett húst enni..
Szerintem te is várj egy kicsit. Próbálj neki változatos étrendet kitalálni, és szerintem ideje lenne a tápszert hanyagolni. Tej allergia mellett is lehet változatos ételeket csinálni. Idővel visszaáll a normál étkezésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!