Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 8 hós babátok mit, mikor és...

8 hós babátok mit, mikor és mennyit eszik-iszik naponta, ha szopizik, hányszor és mennyit?

Figyelt kérdés
Ha van időtök, napirendet is írjatok! Köszönöm
2010. jan. 17. 12:45
 1/5 anonim ***** válasza:
Cunások vagyunk, 8 hósak, 9200 g és 73 cm. Reggel 7 cicke, tisztába rakom, alszik vissza. 8-9 között ébred, cici tisztábarakom, megy játszani kiságyba, mert csak ilyenkor van el és ilyenkor csinálom a dolgom. 9 körül még reggelizik velem, kenyeret, nagyon imádja, aztán 1 kis cici, majd lelépek a konyhába, ő játszik. Kb. délben cici, ha olyan az ebéd eszik velem, majd cici és alvás. Délután játék közösen, torna, cici kettőkor, négykor, hatkor. Hétkor fürdés, cici, majd egy kis levezető játék ,de már az ágyban. 21 körül alszik, végigalussza az éjszakát, reggel 7 kelés. Nálatok, hogy megy a nap?
2010. jan. 21. 07:24
 2/5 anonim ***** válasza:
Bocsi ez lemaradt, délután a nasik: gyümölcs ált. banán , egy két falat túrórúdi, babapiskóta, ezeket szereti.
2010. jan. 21. 08:04
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia! Az én kisfiam nem ilyen "jó" gyerek, mint az előttem szólóé.

Mi hajnali fél 6 körül eszünk kb. 150 tápszert, aztán jó esetben azonnal visszaalszik, de 7-8 között felébred, akkor kezdődik a nap.

Tisztába teszem, mert addigra lesz meg az első kaki, aztán 10 percre beteszem a kiságyba amíg én is összerendezem magam (reggeli dolgok a fürdőben, felöltözés), de nem nagyon csípi, aztán leteszem a nappaliban a földre játszani, közben felporszívózunk. Azt viszont nagyon élvezi, mászik a porszívófej után, ha hagyom "elkapni", jól megpaskolja. Valamelyik nap félig felmászott a porszívóra, azt hittem szívbajt kapok.

Fél 9-9 között reggelizünk együtt, tápszerből csinálok neki kakaót, azt issza meg egy kis kalács vagy kifli kíséretében, utána megint játék. 10-fél 11 körül alszik 30-40 percet. Ha főzök amikor felébred, beteszem az etetőszékbe, vagy behúzom a konyhába a járókát, és megpróbálom szórakoztatni. Nem mindíg sikerül.

Délben ebédel, valami főzeléket, vagy boltit vagy a fagyasztóból kiveszek valami hazait. Ez általában 2.5-3 dl. Utána játék, aztán 3-fél 4 körül uzsi, ami vagy gyümölcs, vagy joghurt. A délutáni alvás soha nem ugyanaz, mert ha korán ébred, akkor 2 körül alszik, ha nem fáradt, akkor csak 4 körül. Aztán este 7-kor fürdünk, utána vacsi ami általában tápszer, sokszor elalszik az evés végére, csak be kell tenni a kiságyba. Ha nem, akkor nem játszok vele, nehogy felpörögjön, inkább beleteszem a benti hintájába, ott tuti elalszik 30 perc alatt, és onnan teszem be az ágyába.

Az éjszakát nem alussza végig, mert fogzik, 2 foga van kint, de jön a többi is, és elég rosszul viseli. Ha nagyon nyugtalanul alszik, adunk neki Nurophen szirupot, azzal kihúzza hajnali 3-ig viszonylag jól (csak 1.5-2 óránként kell átmennem hozzá), de előfordul, hogy semmit nem alszok, mert 20 percenként menni kell, olyankor kihúzom az ágyat a szobájában, és átköltözök hozzá.

De remélem már hamar meglesznek azok a fogacskák.

2010. jan. 21. 16:56
 4/5 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat! Nálunk is vannak "gondok", de azért nem olyan nagy a baj... Naponta még 2x alszik, de van, hogy 3x. Nem alussza át az éjszakát, hajnalban kel szopizni. Nagyon kevés már a tejem, így adok neki tápit is pótlásnak. Reggel 7-kor szopi, majd 10-kor szopi, alvás, délben főzelék, vagy üveges bébiétel egy egész adag, 2-kor szopi, 4-kor gyümölcs, vagy tejpép, alvás, 6-kor szopi, 8-kor szopi+tápszer. Ezek az időpontok csak körülbelüliek, attól függ, hogy mikor kel fel, aznap megyünk-e valahová, stb...

Én a nappaliban teszem le játszani, de mindenhová elmászkál, még utánap jön a konyhába is. Nem sokmindent tudok tőle egyedül... Imád a földön játszani, de nekem is ott kell lenni vele. Teát nem iszik, és még pékárut sem kapott, bár szerintem szívesen enné.

Nagyon gáz, ha már nem tudom tovább szpotatni?

2010. jan. 21. 22:26
 5/5 anonim ***** válasza:
Pontosan miért lettem leszavazva, mi zavart kicsodát?
2010. jan. 23. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!