A sógyurmához csak simán összekeverem a hozzávalókat?
Én nem főztem.
Ugyanannyi liszt mint só, és hozzá víz, hogy jól lehessen gyúrni. Én a babám tenyerét-talpát nyomtam bele. Nagyjából 1 centi vastagra nyújtottam, egy nagy bögrével körbevágtam, és bele a babamancs :) Több mint egy hét volt, mire kiszáradt a radiátoron. Bár ki is lehet sütni, de én ráértem :)
Van főzős gyurma is,annak más a receptje.A sima sógyurmát nem kell.
Itt a főzős gyurma,ennek jobb az állaga:
Hozzávalók:
Könnyen formázható, kijön a ruhából, ha kész a mestermű akkor meg is lehet szárítani.
Hozzávalók:
0,5 kg liszt,
6 dl víz,
4 evőkanál só,
3 evőkanál olaj,
2 evőkanál borkősav
Elkészítés:
Elkészítés:
Fazékban összekeverjük a hozzávalókat, tűzhelyen közepes lángon állandó keverés mellett főzzük, kb. 15-20 percig, amikor összeállt, (akkor már nehéz keverni) levesszük a tűzről, langyos állapotban annyi adagra szedjük, ahány féle színt szeretnénk. Színes temperával színezzük. Nem baj, ha csomós lett, mert a színezésnél eltűnnek a csomók. Kék szín csak akkor lesz a borkő miatt, ha először egy kis (!!!) sárgával átdolgozzuk (különben zöld lesz), aztán mehet bele a kék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!