9 hónapos kisbabám nagyon édesszájú. Nem hajlandó megenni a bébikaját csak azt amelyik édes, pl. almaszósz csirkével, sütőtök hússal. A zöldségmixet, borsófőzeléket meg ilyesmiket nem eszi meg. Mit tegyek?
Semmit ne tegyél. Add neki azt, amelyiket megeszi. Majd megunja, és aztán szeretni fogja a zöldségest is. Nagyjából hetente próbálkozz a zöldségessel.
Nálunk is volt ilyen, 5,5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, onnantól 10 hónapos koráig egy szem zöldséget nem evett a babám. Nem erőlködtem ezen, most 13 hónapos, mindent eszik. Annyi, hogy néha elédugtam, aztán egyszer csak elfogadta.
Előtte néha próbálkoztam olyasmivel, hogy jó sok alma összekeverve kis krumplival. De a többi zöldséget nem finom összekeverni a gyümikkel :(
Csak türelem :)
Szia! Nálunk is ez a helyzet. Én szoktam olyat csinálni, az alma-burgonyába keverek pár kanál sárgarépát. Így megeszi és azt remélem megszokja az ízét!
De nem erőltetek én sem semmit. Azt adom neki amit szeret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!