Honnan tudhatom hogy a gyerekem kiperaktiv? Milyen orvoshoz vigyem?
sehova ne vidd, 5 hónapos hiperaktív baba nincs :)
hiperaktivitás nem egyenlő a túlmozgással, egy komoly betegség ami figyelemzavar, majd 6 éves korban lehet diagnózist szerezni, addig nem, mert nem vizsgálható, hiszen nem arról szól, hogy sokat van ébren...
egyébként amit leírsz az tipikusan túlpörgés. nagyon könnyű kezelni ezt, bár melós, de mindenképpen ajánlom.
kell egy szigorú napirend, mondjuk 3 órás, persze az igényeihez alakítsd majd, te tudod mikor eszik.
de kb így:
felkel, megeteted, játszotok, ébredés után 3 órával megint megeteted és megy az ágyikójába. nem baj ha nem alszik, de fektesd le. csináld az altatási ritusotokat, pl. sötétítsd be, énekelj vagy susogj, simizd a hátát...
ha nem alszik el vagy ha túl korán kel akkor ne vedd ki, hanem újra kezd el altatni... aztán 1 óra múlva kijöhet, és kezd mindent l, 3 óránként.
alakíts ki séta időt is, ekkor játék helyett sétáljatok, az adott altatási időre érjetek haza.
ha ezt így megcsinálod, pár nap alatt rááll. nekünk nagyon bejött, 3 hónapos korától csináljuk, persze folyamatosan változtattuk az igényeihez, de a minta ez volt. 1 hét után átaludta az éjszakát, nappali alvások megnyúltak és sokkal kiegyensúlyozottabb lett. egyébként a suttogóban találtam rá erre, olvasd el :)
Az enyém is ilyen volt kb 4 hónaposan, de kb 1 hónap alatt elmúlt. Az lenne a legfontosabb, hogy te ne idegeskedj, mert átveszi a picur.
Nekem a doktornő azt mondta, hogy ilyen kis baba még nem lehet hiperaktív. A lényeg hogy próbáld meg kielégíteni az igényeit, kérj segítséget a nagyszülőktől, hogy te is ki tudd pihenni magad, és tud hogy ez sajnos normális :( és valószínűleg elmúlik.
Múltkor olvastam hogy ilyen picinél nincs olyan hogy hiperaktív. Én is küszködöm a kisfiammal mert "hiperaktív", utána néztem a témának és konkrétan 3-4 éves korig nem állapítható meg hogy a kisgyerek hiperaktív vagy sem mert a babák nagyon aktívak, de ettől még nem hiperaktívak.
Nem olvastam, hogy előttem miket írtak... Nekem nagyon furi hogy 5 hónaposan ilyen. Az én kisfiam is nehéz eset de a tiéd katasztrófa... Nem lehet hogy picit el van kapatva? 5 hónaposan üti az asztalt meg rugdos, tépi a hajad? Tud ilyet egy 5 hós baba?
Mert az én kisfiam is csinált ilyeneket, kb 1 évesen, de talán ilyen szinten nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!