Miből tudhatom, hogy a fájdalom miatt sir a baba?
Figyelt kérdés
pl,ha éjjel felsir-nem tudom megállapitani,hogy csak addig "kiabál"mig cicit nem kap-vagy a foga fájhat.van valami jele ennek?nem igazán etetném már éjjel,ha nem éhes-mert szeretném leszoktatni erről,de ha fáj a foga,akkor inkább azt kenném be.miből tudom ezt megállapitani?2014. máj. 14. 11:35
1/5 anonim válasza:
amig kicsi, MINDIG cicire kell tenni, ha sír.
azért többnyire éhes, szomjas, vagy éppen közelségedre vágyik, esetleg biztonságra, álmos, vagy kellemetlenül érzi magát, és hát ezekre mind a cici a válasz :)
ha viszont a cicin nem hagyja abba, akkor lehet gondolni a fájdalomra...
mikor 6-7 hónapos lesz a gyereked, már kialakult kommunikációja lesz, amit meg fogsz érteni. addig ez a legjobb módszer.
anyukánként változik az észlelés és babánként a jelzés, nem mindig ugyanaz a tünete, jelzése a babáknak, szerintem
2/5 anonim válasza:
Hát szerintem meg pont hogy nem kellminden egyes nyekkenésre mindig cicire tenni. NEkem, és szerintem senkinek nem esne jól, ha bármi problémája lenne, étellel tömnék. Szerintem a cici evésre való.De ez az én meglátásom. Bár szerintem a hasuknak se tesz jót, ha mindig nassolnak, és állandóan tele vannak, és így könnyen bele lehet abba a hibába is esni, hogy nem alakulnak ki rendes, laktató étkezések, mert a gyerek mindig nassol. Milyen idős a babád? HA fájdalom miatt sírnak akkor az általában, egy hirtelen, éles sírás. Szinte sikító. Én a helyedben bekenném a fogát, nem ártasz vele. Ha az nem hat megitatnám, mert az is lehet hogy csak szomjas.És ha semmi nem segít, akkor etetném meg. Vannak más fogzásra utaló tünetek?
3/5 anonim válasza:
Az első hónapokban szerintem elég nehéz elkülöníteni, miért sír a baba. Ilyenkor az ember enni ad, pelust cserél, ruhát igazít stb. :). A kislányommal szerencsém volt, ő két esetben sírt, ha nagyon fáradt volt, az panaszos sírás volt, és ha fájt valamije (ezt az első olyan alkalomtól tudtam igazán elkülöníteni, amikor sajna megbotlottam, és picit nekiütöttem a kiságy szélének, semmi baja nem lett, de biztos lehettem benne, hogy fájdalmában sír), ez olyan visítós, csillapíthatatlan, vigasztalhatatlan, éles sírás. Egyéb esetekben ő kiabál :). Ez a mai napig így van, csak kiegészült egy nyafizós, végén elnyújtott hisztisírással.
4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm.az a helyzet,hogy már 9 hónapos a babám-de 1 foga sincs-és éjjel olyan nehéz eldönteni,mi a baja.kisebbnek sem sirt,nem volt hasfájós.és-igen-én sem vagyok állandóan cicire rakós.még aprócskaként is kb 3óránként etettem.ha nem éhes,akkor más igényét kell kielégiteni
2014. máj. 16. 12:25
5/5 anonim válasza:
Hát ha fájdalomtól sír, az elég egyértelmű, magas hangon sikítás-szerűen sírnak ilyenkor, álmukból felüvöltenek szabályosan....Fogzásnál meg segít a cici...Én nem hiszek ebben a szoktatás dologban...A gyerek felébred, mert valami baja van, amin általában segít a cici, ami = anya közelsége, innivaló, ennivaló, fájdalomcsillapító....Az én kisfiam, amikor fogzott erősebben, akkor volt, hogy 10x ébredt éjjel, akkor melléfeküdtem és kapott mindig cicit...amikor kijött a foga, elhagyta ezt a dolgot és aludt szépen. Persze nem minden baba ilyen, hiszen mi is mások vagyunk:)fogzás: húzd fel vagy le a kis száját és nézd meg, be van e dagadva az ínye. A fogzás tipikus tünete még az elalvás után nem sokkal történő éles felsírás, vagy álmában kínlódás-nyöszörgés, üvöltés....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!