Margarint, olíva olajat, natúr joghurtot illetve citrusféléket mikortól adhatok a gyerkőcnek?
Milyen sűrűn lehet és melyik fajtákat?
Most 7,5 hónapos. 4,5 hónapos korában kezdtük a kóstoltatást. Kekszet, piskótát és hasonlókat még nem kap. Húst és az ilyenkor már ehető zöldségeket, gyümölcsöket már eszi.
Köszönöm! :)
Szia!
Ez egy elég jó táblázat. Natúr joghurtot az én barátnőm, aki védőnő 8 hónapos kortól ajánlja. Én kipróbáltam, tettem bele gyümit is, nekem így is elég savanyúnak tűnt. Szóval én egyből váltottam, vettem Activia édes fehér-t, nagyon fincsi. Ehet krémtúrót, joghurtot, olyat ami nem apró magvas, danette pudingot, tűrót.
Margarint én nem adnék neki, mert nagyon egészségtelen. (Ha érdekel miért, adok linket.) Inkább vajat, bár sokan azt is csak idősebbeknek adják, majd később zsírt (ebből a mangalica a legjobb). Én a tiednél nagyobbamnak teavajat és kacsazsírt adok. Főzéshez mindenképp a hidegen sajtolt olajok (pl. oliva) a legjobbak, bár sajna drágábbak is; ezt már használhatod.
A natúr joghurtot lassan elkezdheted, az én kiskönyves táblázatomban ez 8 hónaptól van.
A citrusfélékkel viszont várnék, inkább csak 1 éves kor után, mert savasabbak és jobban allergizálhatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!