Van itt olyan anyuka, akinek szemüveget kapott a babája?
Tegnap voltunk szemészeten, és szemüveget írtak fel 11 hónapos pindurkámnak.
Előre félek, hogy hogyan fogja viselni, és egyáltalán meg fogja-e szokni?
Már a próbát is végigordította... :-S
Ez csak rajtad múlik, ha te nem csinálsz belöle ügyet, hanem határozottan ragaszkodsz ahhoz, hogy hordja, akkor hamar megszokja.
Az én egyik gyerekem is ilyen idösen kapta az elsö szemüveget és rövig idö után már akkor volt nyügös, ha nem volt rajta.
Tehát van remény!
Köszönöm!
Annyira készen voltam, mert nem tűrte meg a próbát sem, lekapta, és ledobta a szemüveget, ja és leordította az optikus fejét... :-S
Elöször meg kell neki szokni - ha esetleg játékosan próbálod, akkor hamarébb eltüri. PL. vegyél fel te is szemüveget (napszemüveget).
Viszosnt fontos, hogy ne engedd, hogy ne használja, mert akkor csak ártasz neki.
Köszönöm a válaszokat!
Én is arra gondoltam, hogy ideje hordani a saját szemüvegemet is...
Nekem is van, csak én már felnőtt vagyok, és nem kényszeríti rám, ezért elsumákolom... :-)
Nem, nem automatikus a vizsgálat, én magánorvoshoz vittem, mert gyanús volt, mintha sokszor nagyon bebandzsítana.
Aztán kiderült, hogy csak az egyik szemét használja rendesen, a másikat nem nagyon.
Ezért kap szemüveget, meg ugye a kancsalság mihamarabb történő kezelésére.
Ha nem vettél észre semmi furcsaságot a babádnál, akkor biztos nincs semmi baja.
Én egy gyanú miatt jártam a dolog végére.
Sajnos igazam lett... :-S
Tesom is pici koraban kapott szemuveget, mert bandzsitott, viszont nem turte el magan, igy csak ovodas koraban hordta. 1-2 ev es helyrejott a szeme, azota is tokeletesen lat.
Az en kisfiamat is elkuldte a korzeti orvos a szemeszetre, de o nem kapott szemuveget. Nem reg voltunk kontrollon, es mar nem huz be a szeme, viszont +2,5-re mertek be. Na ezen nagyon meglepodtem, majd marc.ban kell ujra mennunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!