Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Találkoztatok olyan esettel,...

Találkoztatok olyan esettel, hogy egy szűk családon belül egyszerre vagy csak pár hét, esetleg egy-két hónap különbséggel születtek babák?

Figyelt kérdés

pl: két nővér együtt szült, vagy két sógornő, anya és lánya stb.

Milyen a kapcsolat a két édesanya között?

2010. jan. 15. 20:38
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Akkor mi vezetünk eddig.:-) sógornőm két héttel későbbre volt kiírva,mint én. Az én időpontom előtt két nappal bekerült a szülőszobára reggel. Délután bekerültem én is. Ő este fél 11kor megszült én éjfél után 10 perccel-szóval a két gyerek között két óra van. Naptár szerint meg egy nap. Nagyon jó a viszonyunk, az élettársam nincs jóban a tesójával, de én nagyon jól megértem magam vele, már a terhesség alatt "összejöttünk", szerintem nem véletlen, hogy együtt szültünk végül.
2010. jan. 15. 22:05
 12/21 A kérdező kommentje:

Szerintetek hogyan lehetne az ilyen kapcsolatokon javítani?

Biztosan én is hibás vagyok, mert hát miért is lennék én hülyébb anya nála, hisz mindketten első babásak vagyunk. Mégis...adja a tanácsokat és teszi fel a kérdéseket: Te nem tudtad? Te nem használsz ilyet? Te még nem vettél ezt és azt? Te még nem adtál neki enni ilyen meg olyan akármit? stb.

Eddig egyetlen alkalommal kért tőlem tanácsot.

De igyekezni fogok, elhatároztam. Szeretném, ha jobb lenne a kapcsolatunk. A babák miatt is.

2010. jan. 15. 22:21
 13/21 anonim ***** válasza:

Apám nőjének a lánya másél héttel előttem szült.

1.lenyúlták a fiam nevét, amit mi már 10. héten kitaláltunk(na már itt kezdődött)

2.az ő babájuk apám nője szerint már 10 hetesen forgott az ágyon, de nem is egyszer, hanem az ágy egyik végétől a másikig, mondta, hogy anya(!), végigérte a kiskádat és húslevesért cuppogott.

Persze azt hitte én olyan hülye vagyok, hogy nem tudom mi a normális fejlődési ütem...

Pont ma itt alszik nálunk és az álla leesett, hogy a fiam hasból hátára fordul, hogy mekkora és, hogy mennyit magyaráz valamint, hogy milyen nyugodt és kiegyensúlyozott.

Tiszta ideg lett, hogy fürdetés és etetés után letettem a fiamat a kiságyba és hang nélkül elaludt 5 perc alatt. Mikor mondtam neki, hogy 3 hónapos létére már vagy egy hónapja heti 1-3 éjszakát átalszik azt mondta rá: a miénk iiiis, csak enni kel fel. Na, akkor mi tartozik az átalvás fogalmába.

A másik babát még nem is láttam, de nagyon sajnálom, hogy a saját nagyija kifigurázza és hazudgál róla, ráadásul úgy, hogy a lányanem is tud róla. Ezek után le merném fogadni, hogy ő beszélte rá a lányát, hogy azt a nevet adják, amit mi.

Ha megfogads egy jó tanácsot: hagyd figyelmen kívül és eszedbe ne jusson összehasonlítgani a Te babádat az övével.

2010. jan. 15. 22:46
 14/21 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok!

szerintem gyűjts te is össze olyan dolgokat, amiket ő nem biztos vagy biztos nem tud és mondd neki te is, de ne kioktató hangnemben, hanem segítő szándékkal.

Ja, még a mi sztorinkhoz annyit, hogy a csajnak ez a harmadik gyereke és mégis egy hetesen már megfázította, állandóan valami baja van a kicsinek és az ügyeletre kell vele szaladgálni. Chillit eszik, miközben szoptat. Aztán csodálkozik, hogy fáj a gyerek hasa és ordít szegénykém. Ajánlottam az Infacolt és a Gripe watert, mert nekünk az bevált, de azt mondta jó nekik a mecsek baby. Már hogy lenne jó, ha ordít a gyerek a hasfájástól.

Kívánom, hogy rendeződjenek köztetek a dolgok.

2010. jan. 15. 22:55
 15/21 anonim ***** válasza:
22.05ös vagyok. Én nagyon sajnálom, hogy ti negatívan élitek meg ezeket a kapcsolatokat. nekem szerencsém van, a sógornőmmel nagyon hasonlóan gondolkodunk, nekünk is osztották mások az észt, de mivel mindketten egy véleményen voltunk közös erővel sikerült ellenállni. Mondjuk szerencsére mindketten vagyunk olyan intelligensek(legaláábbis szerintem), hogy próbálunk nem versengeni hanem tapasztalatokkal segíteni egymáson. Én egy problémánál mindig a ssógornőm véleményét kérem ki először, hátha náluk is jelentkezett és tud rá valami okos megoldást.
2010. jan. 15. 22:58
 16/21 anonim ***** válasza:
Nővérem 4 hónappal hamarabb szült mint én. Néha kicsit kioktat, meg dicsekszik, de amúgy vannak jó ötletei is, amiket megfogadok. Ami meg nem érdekel azt elengedem a fülem mellett.
2010. jan. 16. 08:23
 17/21 anonim ***** válasza:

Hárman vagyunk testvérek, és mi szinte egyszerre szültünk. Az egyik baba 2 hónappal, a másik baba 3 héttel idősebb az én kislányomnál. Igaz, ez öt évvel ezelőtt történt, de igazán most kezdődik igazán csak a "versengés". (pl. melyik gyerek tud szebben rajzolni, az egyik gyerek már tud úszni, stb.) De (!) mi elég jól kezeljük a dolgot (azaz aránylag), mert mindannyian úgy állunk hozzá, hogy egyik gyerek ebben, a másik gyerek abban ügyesebb. Nagyon nehéz volt nekem, mert az én kislányom lasabban fejlődött, nem hízott, nem úgy mozgott, ahogy a nagykönyvben meg van írva. De a testvéreim mindig mellettem álltak, biztattak, segítettek nekem. (De nem kell ecsetelnem, hogy ettől függetlenül is nagyon el voltam keseredve).

Szóval ... ennek igazából sosem lesz vége. Persze könnyebb, ha jó viszonyban vagytok egymással. Lehetséges, hogy egymás közötti viszonyotokat kellene megerősíteni/jobbá tenni (beszélgetések, közös programok szervezésvel), ezáltal máshogy álltok ehhez a szituációhoz. Nem is olyan sokára a gyerekek is versenyezni kezdenek egymással, ez pedig még egy sor más problémát is hozhat magával.

2010. jan. 16. 10:09
 18/21 anonim ***** válasza:
Nővérem 5 hónappal szült később, mint én, de nagyon jó a viszonyunk. Mondjuk előtte is jó volt. Sokat találkozunk, imádjuk a gyerekeket. Ha valamit nem tudunk, felhívjuk egymást tanácsért.
2010. jan. 16. 10:33
 19/21 anonim ***** válasza:

Én tavaly júniusban szültem, a húgom októberben.

MOst együtt babázunk :-)

Jó, hogy meg tudjuk vitatni a kérdéseket, bár inkább ő kérdez tőlem...

2010. jan. 16. 10:44
 20/21 anonim ***** válasza:
szai nővérem 3 héttel előbb szült, nagyon jó a kapcsolat sokszor vagyunk együtt, bár előtti is, a babák imádják egymást 7,5 -8 hónaposak, szóval nálunk happy end van, nincs versengés...az elején volt kicsi furi mert én még szoptatok viszont tesóm csak 3 hétig tudott
2010. jan. 16. 16:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!