Az igény szerint szoptatott babánál ne is próbáljak semmi kis rendszert vinni a mindennapokba?
Szerintem sem eget rengető probléma, ha mondjuk egy-egy fürdetés kimarad. Vannak olyan módszerek ahol egyébként is csak két-három naponta fürdetik a babát. Ahogy én látom inkább az a fontos, hogy a dolgok meghatározott sorrendben történjenek, és néhány fix pont legyen ami nem változik.
És valamiféle rendszer úgyis ki fog alakulni amihez te és a baba is jól tudtok hozzáállni, hiszen nem kényszer alapján alakult ki hanem formálódott a baba és a te igényeidhez az idő folyamán.
Én is igény szerint táplálom, és nekem is bánatom, hogy nins nagyon rendszer.
Annyi van, hogy az éjjelt általában végigalussza, felkel 4-6 között szopizni, aztán alszik tovább fél 9-9-ig vagy fél 10-ig. Aztán beszélgetünk, nevetünk, megyünk a dédihez mondókázni, és 11-12 között általában megint elalszik egy fél-egy órára. A délutánban semmi rendszer, max annyi, hogy szokott kakilni 4-6 körül. Amikor kér, szoptatom, ha álmos elaltatom, van hogy sokat alszik, van hogy szinte semmit. A fürdés 8 körül szokott lenni, de ha nagyon nyűgös, akkor megfürdetem már akár fél 7-7 kor is, attól függ. Fürdés után bármikor is legyen, szoptatás van, és ezt már nagyon jól tudja, mint ahogy azt is, hogy ha a fürdőben vetkőzünk, akkor fürcsi lesz, amit imád, és mindig mosoly lesz belőle, mert megnyugtatja. Aztán az alvás ideje 20-22 között következik be, és alszik reggel 4-6 ig, és kezdődik előlről.
nekem ezzel így nins is bajom, egyetlen gondom hogy ha el akarok menni valahova, pl városba, nem tudom mikor, mert nem tudom hgy a baba pl ebéd után alszik 3 órát...
De amíg mosolygós, boldog, kiegyensúlyozott baba, ne is bánom.
És hidd el, ahogy nagyobb lesz, egyre jobban be fog állni valami rendszer:-)
8 hetes kislány anyukája
Én is igény szerint szopiztatok és van rendszer, neked kell valahogy elérned és rávezetned. Kicsit nehéz és vannak olyan napok, amikor mindent felborít, de hát ilyen is lehet. Majdnem 7 hós a kislányom. Viszont ami mindig fix az az esti fürdetés fél 8-kor és utána szopi, majd alvás 9 körül max fél 10-kor. Általában 5 és 7 óra között ébred reggel, de legtöbbször 6 és negyed 7-kor. Akkor átöltözés, szopi és alvás kb 9-ig. Utána játék, vagy séta, bevásárlás... Fél 11 és fél 12 között kapja a főzeléket, utána megint játék. Ha meleg van akkor pancsolás a nappaliban- imádja- majd ismét szopi és alvás. Ilyenkor alszik 1-2 óra hosszat. Utána játék vagy egy kis csavargás de 3 körül mindig szopi. Majd 4-5 között megint szilárd kaja, neki ez gyümölcs általában. Ha van időm ilyenkor kint megfürdetem a kerti kismedencéjében és fél 6 körül ismét szopi van. Általában bealszik és csak 7 körül kel fel, de ha nem akkor 6-fél 7 között is kér még egy szopit. Ha mégsem akkor sétálunk egyet. fél 8-kor mindig fürdetem ez fix és a déli alvás is.Szerintem ez már rendszer.
Ha nagyon elalszik este én fel szoktam ébreszteni, nem felrázom, hanem kicsit hangosabban ügyködök mellette. Jártam én is úgy hogy hagytam aludni és 9-ig durmolt, utána kapkodtam a fürdéssel, és bizony éjfél után aludt csak el. De rávezettem arra, hogy este hétnél tovább nem alszik, ha be is alszik délután.
Viszont van hogy egész nap nem akar aludni, olyankor több a szopizás, mert óránként kéri a cicit, de a szilárd kaja akkor is fix. És persze akkor is borul, ha autóval megyünk csavarogni. :) Dehát azt is kell néa.
Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!