Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 4 hós a babám és túl sokat...

4 hós a babám és túl sokat eszik. Eddig 2 cici minden evésnél 3 óként. A védőnő azt mondta legyen 4 óként 1 cici. De úgy nem bírja ki. Hogyaan álljak át?

Figyelt kérdés
2014. aug. 23. 06:55
 1/5 anonim ***** válasza:
54%

Komolyan éheztetnéd a gyereked mert a nagy könyv szerint többet eszik???

az én kislányom is 4.5 hónapos koráig többet evett mint emennyit kellett volna de azóta meg a rendes adagját eszi. Nem értem h egy babától miért várják el h mindig ugyanannyit egyen, na meg bizonyos korban x mennyiséget!

Mennyi az a sok?? méred???

lehet h a két cicidből jön le neki a 180 ml az meg nem sok! annyit az átlag.

nem értem mostanában minden kérdésben ez a 4 óra szerepel.. 6 hónapos a kislányom és még mindig 3 óránként eszik, éjszakát meg átaludja!

2014. aug. 23. 07:23
 2/5 anonim ***** válasza:
Egyen a védőnő 4 óránként egy fél vajaskenyeret, a gyerekedet meg hagyja békén. Olyan nincs hogy egy anyatejes baba túl sokat eszik.
2014. aug. 23. 08:33
 3/5 petera6 ***** válasza:
100%
Ekkora babánál én nem foglalkoznék azzal, hogy túl sokat szopik. Ilyen elméletileg nincs. Nyugodtan szoptasd szerintem, ahogy érzed, hogy neki igénye van rá. Ha beállt a rendszeres 3 óra, az tök jó! Hogy akkor ő többet eszik, az nem baj. Az én gyerekem pl soha nem bírt ki 4 órát cici nélkül (amíg csak szopott)...nem feltétlen éhes volt, inkább csak a nyugtató kellett neki belőle :)
2014. aug. 23. 09:29
 4/5 anonim ***** válasza:
Miből gondolod, hogy túl sok amit eszik? Mennyit eszik? Ha nem méred nem tudhatod. Ahogy azt sem mennyi tej jön egy mellből.Ha a babán nem látsz jeleket, hogy ez neki túl sok, akkor szerintem hagyd békén. Ha nem bukik sokat, nem fáj a hasa, akkor szerintem nincs semmi teendő.Ha pedig látsz ilyet, de csak ha a babán látod, nem pedig mert az előírt mennyiséget meghaladja, akkor én annyit tennék, hogy akkor adnék neki ha kéri de egy kicsivel kevesebbet. Mondjuk a második mellett ne várd meg míg teljesen kiszívja.
2014. aug. 23. 14:19
 5/5 anonim ***** válasza:

Kérlek felejtsd el, amit a dilettáns védőnő mondott. Volt már itt a GyK-n olyan anyuka, aki betartotta a hasonló védőnői tanácsokat. Először a melle gyulladt be a hirtelen változástól, aztán emiatt elkezdett csökkenni a teje, tápszert kellett adnia, majd a baba már nem fogadta el a mellét, cumizavaros lett.

Nekem mindkét gyerekem duci volt 1 éves koráig, mert rengeteg tejem volt, ők pedig éltek a lehetőséggel. A doktornőnk jót mulatott a hatalmas hurkás combjukon, és mázlistának nevezte őket, hogy ennyi anyatejhez juthatnak. A kisfiam azóta kimondottan sovány, inas fiú lett, a kislányom 13 kilós 2.5 évesen, teljesen átlagos súlyú.

2014. aug. 23. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!