Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit adtok egy év körüli...

Mit adtok egy év körüli babátoknak enni, ha a főétkezés időpontját (valamilyen ok miatt) pontosan szeretnétek betartani, de a babó látható, hogy nem bírja addig?

Figyelt kérdés
2010. jan. 15. 12:51
 1/5 anonim ***** válasza:

Mi eddig 3 óránként ettünk, de közben mindig kellett neki valami. Általában a száraz kenyérhéj után ácsingózott, de adtam neki kölesgolyót, babakekszet is.

Aztán 2 hete áttértünk a 2 óránkénti evésre (mármint úgy hogy egy félóráig eszik és onnan számított 2 óra múlva van a következő kaja.

Reggelire vajas kenyér, utána valamilyen leves, (alvás), aztán vmi husi körettel, uzsonnára gyümölcs, estére pl. rántotta.

Azóta nem akar közben csipegetni, szóval nem "éhezik" annyira.

Ha magamat veszem alapul, én sem bírom ki 3 órahosszat, hogy ne csipegessek valamit.

2010. jan. 15. 12:58
 2/5 A kérdező kommentje:

Én se.... :-)

Mondjuk nem is rendszeresen, hanem néha-néhára gondolok. A kölesgolyó, meg buláta, hasonló nálunk is bejön! ;-)

2010. jan. 15. 13:08
 3/5 anonim ***** válasza:
14 hónapos kisfiam elég későn (9 körül) szokott reggelizni, 12 körül ebédelni. De pont ma nagyon korán ébredt, 8 körül már túl voltunk a reggeli zsömlén. Fél 11 körül jelezte, hogy éhes, de az ebédet még korainak találtam, úgyhogy az uzsonnára szánt almakompótot adtam neki 1 db keksszel. 12-től alszik, így az ebéd délutánra tolódik, és attól függően, hogy mennyit eszik, majd meglátom, hogy délután belefér-e még egy adag gyümölcs, vagy már csak vacsora lesz, főzelék.
2010. jan. 15. 13:08
 4/5 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Ha csak rövid idő van a fő étkezésig, akkor én is kölesgolyót, vagy 1 piskótát, 1 kekszet adok a kezébe, azon elrágódik egy darabig.
2010. jan. 15. 13:10
 5/5 anonim ***** válasza:

Bulátát adok a babámnak ilyenkor.

Bár én plusz-minusz 20 percekkel tartom be a napirendjét. Mondjuk napközben nem éhes a kaják között, de az uzsi (5) és a vacsi (8) között folyamatosan eszik valamit, vagy a mi kajánkból kunyerál, vagy bulátázik vagy kekszet rág...

2010. jan. 15. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!