Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mivel lehet lekötni egy 7-8...

Mivel lehet lekötni egy 7-8 hetes baba figyelmét?

Figyelt kérdés
Most van az az időszak, hogy egyre többet van fent és olyankor sír, kivéve ha előre felé fordítom és viszem körbe-körbe és nézelődik. De nap végére már a karom leszakad és kimerülök. A zenélő forgó alatt max 10 perc, a játszószőnyeget próbáltam, de ordítás volt. Mit tehetek még? Meddig tart ez a csak hurcolom és nézelődünk időszak? Én már kívülről fújom a ház összes zeg-zugát...:) Csak ölben és menni... Ha leteszem, ordít. Ti miket csináltatok még?

2014. aug. 21. 09:40
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
51%
Látom, a hordozás unszimpatikus az itteni lepontozóknak. Pedig a kérdező maga mondja, hogy majd leszakad a karja és kimerül. No, a hordozókendő, mei tai pont arra jó, hogy úgy legyen kézben a baba, hogy nem kelle leszakadnia a karnak és mivel eloszlatja a testsúlyt, a hát sem fájdul bele, anyuka sem merül ki annyira. A gyerek elvan például a hordozókendőben, miközben anyuka akáőr még tortát is süthet :) És nem mellesleg jobb a gerincének is, mintha órákig lenne pihenőszékben vagy autós hordozóban.
2014. aug. 21. 16:30
 12/16 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem az elv nem túl szimpatikus! Ezt a földeken dolgozó asszonyok alkalmazták, mivel nem tudták hova tenni a babát. A hordozókendő nem arra való, hogy a baba ne sírjon. Én előszeretettel használom olyankor, amikor a babakocsi problémás vagy kényelmetlen lenne, de ennyi.
2014. aug. 21. 21:40
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Ja és nem csak pihenőszékben meg autósülésben (otthon????????) lehet, hanem fekvő hintába is, esetleg játszószőnyegen és hasonlókon és nem utolsó sorban kiságyban.....

Kérdező neked pedig ki kell kísérletezned, hogy az itt felsoroltak közül nektek mi válik be...

utolsó voltam

2014. aug. 21. 21:43
 14/16 A kérdező kommentje:
Sajna, én próbáltam, hogy amikor sír, akkor csak odamegyek és beszélek hozzá és simizem, de mintha tudomást sem venne a külvilágról, úgy összeszorítja a szemét, megfeszül és ordít teljes hangerővel. Felveszem és csend. Ha ölben van nem sír, csak ha már nyűgös és álmos, akkor igényli, hogy altassam el. Sajna nem alszik el egyedül, mert csak jobban felhergeli magát és még nehezebb megnyugtatni. Sírni nem hagynám, mert úgy ordít, hogy levegőt is alig vesz olyankor, szóval nem csak ez a sírdogálok picit eset van, nagyon fel tudja magát pörgetni. És sajnos az én babám fent van órákig is...Többször alszik keveset. Van, hogy csak 10-20 percet és újra fent van. Ilyen hosszabb alvás szinte csak éjszaka van, de akkor is ébredünk 1x vagy 2x. Elég nyugtalan baba, nem is jó alvó. Biztos összefügg a születésével is, nem tudom, már mindenre gondoltam. Tény, hogy sokkal jobban igényel engem, mint a többi baba az anyukáját. Az én környezetemben is sok baba egyedül is elnézelődik, órákig elcumizgat, anyuka tesz-vesz mellette, ha éhes, nem üvölt rögtön, átalussza az éjszakát, magától elalszik...és stb... Én is csak pislogok, hogy ilyen is van...:) És a hordozókendőben hogy tud nézelődni? Mert ha befelé fordítva felkötöm, akkor nem sokat lát, max alszik rajtam. Vagy rosszul gondolom? A karikás meg amit csípőre tudok kötni eléggé egészségtelen hosszú távon, mert csak féloldalon terhel. Nem kötekedni akarok, csak kérdezem, mert tényleg nincs tapasztalatom ezen a téren. Csak nekem úgy tűnik, hogy abból a kendőből ki sem látnak a babák rendesen. Ha oldalra fordítja a fejecskéjét max úgy, de az én babómnak az nem elég...:) Rendesen arccal a világnak és menni. :D
2014. aug. 22. 13:10
 15/16 anonim ***** válasza:
77%

Az emberi kisbaba természetes "élőhelye" az anya (vagy más felnőtt) biztonságot nyújtó teste. Ha a baba sírva fakad, amint leteszik, az nem azt jelenti, hogy manipulálni akarja a szüleit. Nem rossz szokás. Az egészséges idegrendszeri működés jele. Az ősi időkben a túlélés záloga volt, ha a kisbaba nem hagyta, hogy letegyék, hiszen veszélybe került volna, ha távol kerül a szüleitől. A mai babák pontosan ugyanezt élik át, hiszen nem tudják, hogy a XXI. században jöttek a világra Európában, vagy az őskorban, vagy ma egy vadászó-gyűjtögető életmódot folytató törzsben. Az újszülött arra van "kitalálva" hogy hordozzák, és maga a hordozás is bele van kalkulálva az idegrendszer fejlődésébe, érésébe.

A dajkálással nem tudjuk elrontani. Nem árt a gerincének. Nem megy tönkre tőle a házasságunk. Nem ettől lesz anyámasszony katonája.

Az olyan furfangos kognitív tevékenységhez, mint a más emberek manipulációja - a hiszti-az kell, hogy a homloklebeny már ereje teljében legyen. Ám a homloklebeny az első évben még jócskán lemarad a többi agyterülettől, a babának esélye sincs rá, hogy ilyen fondorlatos legyen. (Sződy Judit)

ezt pont most olvastam. nagyon ide vágó kis szösszenet.

a hordozásról annyit,h. meg kell próbálni. csípőn amúgy váltogatva az oldalt kell hordozni. egyik nap mondjuk jobb,másik nap bal oldalt. és ne gondold,h. nem jó neki feléd fordulva. ortopédiailag csak úgy jó neki. illetve ha kifelé fordulva hordoznád,megtelne a rengeteg ingerrel,ami éri és nem tudja feldolgozni őket,hisz még pici. megnyugvást pedig csak hozzád bújva lel (hisz melletted is alszik el,mint mondtad,ott van neki a biztonság),így tökéletesen elég neki az,amit oldalra fordulva lát, s ha elfáradt,hozzád bújva nyugodtan elaludhat. a hátadra is kötheted batyuban,esetleg úgy,h. a vállad felett kilásson,bár ő még elég pici,jó lesz neki elöl.

2014. aug. 22. 15:07
 16/16 MLinda0955 válasza:
Tudom régen kérdezték már, de én most tévedtem ide.Hátha valakinek segítség lesz, de nálunk a babahinta vált be,szinte abban is alszik és egyből megnyugszik benne,ha nem éhes.Mindenképp szerezzen be az a szülő,akinek,mint nekem is nehezen lehet nyugtatni a babát, hasfájás is enyhül tőle :)
2021. márc. 31. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!