Kedvességből lehet csúnyát mondani babára? Meg mindig félremondani a nevét?
ismerősék amikor látogatóba jönnek.
például
"a kis szaros"
meg a nevét többedszerre mással és megint mással keverik
rákérdezve persze csupa jóindulatból, meg véletlen...
de érdekes, hogy mindenki más meg normálisan beszél a babáról, normálisan mondja a nevét..
mi lehet az oka, hogy ők nem?
nekem meg valahogy az a fura, hogy egy kis csöppségről hogy lehet így beszélni
nem akarok rosszindulatú lenni, de engem valahol sért és bánt
Van, akinek ez szavajárása, de azért oda kellene figyelni rá, hogy valakinek sértő lehet. Én sem örülnék, ha ezt mondanák a gyerekemről. Szerintem a név tévesztése nagyobb sértés, főleg állandóan, mert azt jelzi, hogy enm veszi a fáradságot, hogy megjegyezze.
Én néha gyerek helyett kölköt mondok, de csak ha olyannal beszélek, akiről tudom, hogy nem zavarja.
amúgy csúnyább a kifejezés, de azt nem mertem leírni
szóval azért többet ne gondoljak bele?
Nem tudom, így látatlanba nehéz megmondani, hogy sértés-e? Attól függ, hogy milyen viszonyban vagytok, milyen az illető stílusa, másokról is mond-e ilyeneket, stb.
Egyébként a tudtára adhatod, hogy téged zavar. Egyszer tényszerűen, vagy csak úgy lazán, esetleg viccesen mondd meg neki, hogy ez neked nem oké.
NCIS Los Angelesbe volt egy vicc, hogy szülőket hogy lehet legjobban felhúzni??
Ha fintorogva vissza kérdezel a gyerek nevére. Na nálatok is valami hasonló.
Elején ráhagynám aztán ha 2-3 hónap alatt sem változik én szóvá tenném előtte nem hiszem.
A lányunknak, a szüleim kutyájának és a férjem becenevének eléggé hasonló a hangzása. Már szinte mindenkit mindenhogy hívnak :)
Anyámnak néha fel sem tűnik, hogy a kutya nevén szólítja a babát - vagy fordítva. De azok után, hogy engem néha apám nevén hív, nem akadok fenn rajta :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!