Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » SeNagyon félek, hogy egyszer...

SeNagyon félek, hogy egyszer megfullad a babám? Bőv. Lent

Figyelt kérdés
1 éves lányom mindent, de mindent a szájába vesz amit talál, állandóan takarítok, porszívózok, felmosok,mégis talál mindig valami apró dolgot amit a szájába vesz, egy nap 5-ször turkálok a szájában papírzsepidarab, zöldségdarabka, akármi után, annak ellenére, hogy mindig vele vagyok, rá figyelek. Egész nap ezen stresszelek. Sokszor cumit adok a szájába, de fél pillanat alatt kiköpi és már eszi is meg azt, amit talál. Meddig tart ez az időszak? Van valami tanácsotok?
2014. aug. 18. 21:35
 1/10 A kérdező kommentje:
-Se
2014. aug. 18. 21:35
 2/10 anonim ***** válasza:

A lányom 21 hónapos és még bőven tart nála.

Volt, hogy a kakájában találtam kis kék műanyag darabot...

Ki tudja, mi mindent le nem nyelnek amiről nem is tudunk.

2014. aug. 18. 21:39
 3/10 anonim ***** válasza:
26%
1 évesen az enyém is ilyen volt, most 15 hónapos, már nem csinálja ezt. Meg lett tanítva, hogy szájba semmit nem veszünk.
2014. aug. 18. 22:07
 4/10 anonim ***** válasza:
Fiam is ezt csinálta, 18 hónapos most, kb 13-14 hós korától szerencsére már nem csinálja.
2014. aug. 18. 22:18
 5/10 anonim ***** válasza:
Ne stresszelj, majd' minden baba ezt csinálja, pár hónap és abbahagyja. Nem fog megfulladni. Főleg egy darab zsepitől. Ha majd pingponglabdát próbálsz kiszedni a szájából, akkor stresszelj.
2014. aug. 18. 22:32
 6/10 anonim ***** válasza:
65%
Az én lányom is egy időben kezdte ezt csinálni, mintegy provokációként, mert sokszor figyelte, mit szólok hozzá. Természetesen nem tetszett és mindig elmondtam neki, hogy veszélyes. Egyszer levetette velem a tollaslabda gumiját, és egy pillanat múlva már a szájában is volt. Azonnal kikaptam és kikeltem magamból, nagyon leszidtam és meglegyintettem a száját is, azóta nem csinálja. Azt is mindig elmondom neki, kaján, cumin, cumisüvegen kívül semmit nem vehet a szájába, lehet, hogy még nem teljesen érti, mindenesetre a tollaslabda kóstolgatása kapcsán kellemetlen élménye van, igencsak meglepődött, mikor meglegyintettem, úgyhogy remélem, ez legalább visszatartja, ha máshogy, szép szóval nem megy.
2014. aug. 18. 22:42
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom meddig tarthat,lányom sose volt ez a megkóstolós típus. 22hónapos már.Mindig rá kell szólni,mást nem tehetsz.
2014. aug. 19. 06:25
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat, úgy látom elég nagy a szórás azt illetően, hogy melyik baba mikor hagy fel ezzel a szuper szokással ...

Szerintem egyébként egy kisebb tárgyat is könnyen félre lehet nyelni, így én továbbra is aggódom a pinponglabdánál is kisebb dolgok miatt is, múltkor egy kesudiót szedtem ki a kezéből, holott hetek óta nem ettünk magvakat, és tényleg minden nap takarítok, ötletem sincs hol talál ilyeneket.

A szájára nem szeretnék csapni, elég drasztikus megoldásnak találom, és egyébként sem vagyok híve a testi fenyítésnek semmilyen formában sem. (Pontozni pedig nem én pontoztam, számomra minden hozzászólás konstruktív volt.)

2014. aug. 19. 10:06
 9/10 anonim ***** válasza:

Én úgy gondolom, hogy a megfulladást csak olyan tárgy tudja okozni, ami eltömíti a nyelőcsövét. Egy mogyoró/gyöngy félrenyelése igaz nagyon kellemetlen, de nem halálos.

Arra nagyon figyelj, hogy ilyen tárgyak ne legyenek baba közelépben. Tipikusan ping-pong labda, kinder tojás stb. Nem véletlenül van minden apróbb gyerekjáték, cumi kilyukasztva, hogy átengedje a levegőt fulladás esetén.

Az én 15 hónaposom is félrenyeli néha az ételt, olyankor köhög jó nagyokat, én már ott állok mellette és nézem, mikor kell közbeavatkozni, de eddig mindig sikerült lenyelnie.

Javítsatok ki ha rosszul gondolom!

A másik dolog, ami engem megnyugtatott, hogy alaposan utánaolvastam, mi a teendő fulladás esetén illetve hogyan kell újraéleszteni.

Itt van 1-2 jó leírás:

[link]

[link]

[link]

2014. aug. 19. 11:32
 10/10 anonim ***** válasza:
#6 vagyok, Kérdező, én nem szájoncsapásról beszéltem, hanem legyintésről. Nem csattant, óriási a kettő közt a különbség. Én sem vagyok az odacsapkodás híve, azt hittem, ez le is jön abból, hogy még a legyintésre is ledöbbent a lányom - talán épp azért, mert még addig nem találkozott ilyesmivel :D Nem a fájdalomtól döbbent le, hanem maga a mozdulat és a hirtelensége volt az oka. A hideg vizes locsolás a hiszti esetében sem testi fenyítés, ha belegondolsz, elvégre az sem fáj, én mégis sokkal drasztikusabbnak gondolom, mint a meglegyintés. Csak, hogy érthetőbb legyen, mire gondoltam :D
2014. aug. 19. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!