SeNagyon félek, hogy egyszer megfullad a babám? Bőv. Lent
A lányom 21 hónapos és még bőven tart nála.
Volt, hogy a kakájában találtam kis kék műanyag darabot...
Ki tudja, mi mindent le nem nyelnek amiről nem is tudunk.
Köszönöm a válaszaitokat, úgy látom elég nagy a szórás azt illetően, hogy melyik baba mikor hagy fel ezzel a szuper szokással ...
Szerintem egyébként egy kisebb tárgyat is könnyen félre lehet nyelni, így én továbbra is aggódom a pinponglabdánál is kisebb dolgok miatt is, múltkor egy kesudiót szedtem ki a kezéből, holott hetek óta nem ettünk magvakat, és tényleg minden nap takarítok, ötletem sincs hol talál ilyeneket.
A szájára nem szeretnék csapni, elég drasztikus megoldásnak találom, és egyébként sem vagyok híve a testi fenyítésnek semmilyen formában sem. (Pontozni pedig nem én pontoztam, számomra minden hozzászólás konstruktív volt.)
Én úgy gondolom, hogy a megfulladást csak olyan tárgy tudja okozni, ami eltömíti a nyelőcsövét. Egy mogyoró/gyöngy félrenyelése igaz nagyon kellemetlen, de nem halálos.
Arra nagyon figyelj, hogy ilyen tárgyak ne legyenek baba közelépben. Tipikusan ping-pong labda, kinder tojás stb. Nem véletlenül van minden apróbb gyerekjáték, cumi kilyukasztva, hogy átengedje a levegőt fulladás esetén.
Az én 15 hónaposom is félrenyeli néha az ételt, olyankor köhög jó nagyokat, én már ott állok mellette és nézem, mikor kell közbeavatkozni, de eddig mindig sikerült lenyelnie.
Javítsatok ki ha rosszul gondolom!
A másik dolog, ami engem megnyugtatott, hogy alaposan utánaolvastam, mi a teendő fulladás esetén illetve hogyan kell újraéleszteni.
Itt van 1-2 jó leírás:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!