Használtok járókát? Érdemes venni? 3 hónapos a babám.
Szia,nekünk is fa stop tábla alakú van,kölcsön kaptuk,nagyon szeretem!Ha nem kaptam volna,akkor biztos veszek egyet!
Nappaliban van-ami egyben van a konyhával nálunk-,bár nagy helyet foglal,de 3 hónapos kora óta használjuk!Nagyon szereti,tele van játékkal!
Most 9 hónapos,már föláll benne,és kapaszkodva körbejár!
Már kevesebbet van benne,mert szeret mászni mindenfelé,de ha főzök,akkor eljátszik ott!
Szerencsém van a kislányommal,nagyon jó baba!
Szóval nekünk hasznos!
De szerintem ez is szoktatás és babatermészet függő!
Szia
A járókának megvan az az előnye, hogy olyan magas, hogy bele tud kapaszkodni a baba és tud sétálni mellette. Ha pálcikás és nem hálós, akkor még jobb, mert akkor segít a babának a felállásban is. Nekünk mindkettő van, én nagyon szeretem. A pálcikásat itthon használjuk, kb. 4 hónapos korától megvan, én beleszoktattam alváshoz is. Ha valami dolgom van, akkor beleteszem és a játékait is, 1 órát simán elvan benne. A hálósat csak akkor használjuk, ha elutazunk valahova.
Egy ötlet, ha esetleg ez jobban elfér a kis lakásotokba:
Ha találsz valahol kiságy rácsot, pl.: valaki a környezetedben meg akar szabadulni egy kiságytól, akkor arra 2 szekrényajtópántot felszerelve egy sarokba remek játszósarkot tudtok csinálni. Unokatesóméknál így van egy nagy játszósarkuk a gyerekeknek, mert ők a 120 cm-es oldalakat használták fel.
Mi is járunk tornára (dévény) és nem ellenzi. Nem is értem, hogy mit kell ezen egy gyógytornásznak elleneznie...nem a járássegítőre gondolsz??
Én nagyon szeretem a járókát és babám is. Míg én főzök, takarítok stb. abban van.
Ha javasolhatom, rácsosat vegyél és olyat, ami állítható magasságú.
A hálós is biztos jó, de szerintem nem kellemes a babának azon keresztül bámulnia mindent később és a hálós a feltérdelésben, felállásban sem lesz hasznára. A rácsokban jól meg tud majd kapaszkodni.
Én magyon örülök, hogy megvettük, egészen kicsi (3 hós) kora óta használjuk.
Nagyon köszönöm a válaszokat.
Gyógytornász ellenzi??? Miért? Nem a járássegítőt írom!
És milyen a "legjobb"? Görgős kerekű, vagy nem, állítható magasság...?
20:40 vagyok.
Tudom hogy nem a járássegítőt írod.Mi a tornászunktól megkérdeztük,és azért ellenzi mert nincs annyi mozgástere a babának,nem tud konkrétan mást csinálni csak felhúzni magát.
Holott nekik rengeteg mozgás,mászás kúszás kell mert az készíti fel őket arra hogy a későbbiekben felálljanak.
Ezért inkább szőnyeg és polifom.
Most le lehet pontozni megint.
Nekünk nem volt érdemes megvenni. Szerintem nagy lakásban, vagy házban jó, főleg ha kertes, oda is ki lehet vinni, mert a kiságyat ugye nem cipeljük ide-oda.
Nálunk kis lakásban folyton csak útban volt, és ráadásul a gyerek sem volt el benne. Amikor még nem mászik, akkor elég, ha leteszed szőnyegre (játszószönyeg, habszivacs), amikor meg már mászik, járni tanul, akkor szörnyen kicsi neki a járókában a hely és nem szereti. Arra volt max jó, ha nem akartam, hogy mászkáljon a lakásban,mert nem tudtam rá figyelni, pár percre betenni, de erre elég a kiságy is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!