Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg orrmandula vagy...

Tényleg orrmandula vagy valami komoly baj van?

Figyelt kérdés
Már egyszer irtam csak letiltották mert nagy betüvel írtam.nos mi már a korházbol ugy jöttünk haza hogy hurutos volt.most 11 honapos és eddig már 3 szor voltunk hurutosak.de nem is ez a baj hanem hogy állandoan a száján veszi a levegöt és hangosan szuszog.gyerekorvos(magán)szerint lesz majd egy ortr mandula műtétünk de ezt 3 éves kor után javasolja.csak engem nagyon idegesített a szuszogása ezért elvittem a fül orr gégére is ahol kinevettek hogy ilyen babának nem csinálnak ilyet,megfullni nem fog hát köszi.most azon gondolkodok holnap elviszem megint a gyerekorvoshoz hogy nyugtasson meg nincs semmi probléma.ja asztmára utaló jel nincs de ez a szuszogo légzés megörjít.Volt vslskinek s bsbájs igy?

#orrmandulo szuszogás
2014. aug. 18. 13:51
 1/5 anonim ***** válasza:
Igen, és horkolt is mellé brutálisan. Füll-orr-ggén semmi, nincs baja. Allergia vizsgálaton meg kiderült, hogy allergiás a szentem. Azóta szedi a gyógyszert, esténként orrsprayt, és így már nem szuszog. 2,5 évesen derült ki egyébként, hogy allergiás.
2014. aug. 18. 14:05
 2/5 A kérdező kommentje:
köszi hogy írtál tudod mi is azt vettük észre hogy voltunk tegnap egy helyen és kixcsit poros volt a szönyeg és ö is felhorkolt. hát én is gondoltam hogy allergiás a háziporra ezért is akkarom holnap vissza vinni.és neked is szuszogot pici korra ota.
2014. aug. 18. 14:13
 3/5 anonim ***** válasza:

Igazából már nem emlékszem, mikor kezdett szuszogni. De mondom, a végén már durván horkolt is. Meg sokszor felébredt, hogy nem kap levegőt, vagy hogy kiszáradt a szája.

Szerintem egy allergia vizsgálatra lehet, hogy érdemes lenne elmenni vele.

2014. aug. 18. 14:46
 4/5 anonim ***** válasza:
gen ez lehet valami allergia jele is.Nem biztos,hogy a házipor simát lehet tejfehérje allergia is!
2014. aug. 18. 15:03
 5/5 anonim ***** válasza:

enyém is allergiás. már 4,5 éves, azt még mindig nem tudjuk mire is allergia, de legalább biztosan az.

folyton be van (volt) dagadva az orrmandulája, emiatt volt pár fülgyulladása, a legutóbbi-lassan 1 éve elég durva volt, sajnos savó maradt a fülében ami nem tudott kiürülni a nagy mandulák miatt emiatt rendesen halláscsökkenése volt.

de megtaláltuk a neki megfelelő allergia gyógyszert, azóta egész jó :)

most már sokszor az orrán veszi a levegőt és nem zúg a gyerek :D

egyébként hörghurut is rengetegszer volt, nem is tudom mennyi lehetett, tavaly 9x... azóta ventolint pipázik ha ugat, szerencsére az leviszi nagyon hamar :)

szóval egész jól vele jöttünk, én nem engedem kivenni a manduláját még pár évig. megfulladni nem fog, hisz a száját nem zárja el, mivel a tiednek is kisi korától van, így neki természetes. szóval ne akard a műtétet minden áron, nagyon fontos szerepet tölt be! egyébként nekünk szerencsére a fül-orr gégészünk is partner ebben, se felszúrni nem akarta a fülét, se a manduláját feleslegesen kivenni.

hidd el, egy műtét sokkal több aggodalom és kockázat mint egy kis szuszogás!!!

de ha már mész, kérj calcium injekciót, napi fél ampulla és határozottan javul. azonkívül a d-vitamint ne hagyd abba, az meg a hurutnál segít sokat, plusz minden nap 2x10 csepp cebion!

az orrmosásnak olvass utána, az is nagyon jó az orrmandulára, naponta 2x kell átmosni az orrot tengervizes sprayvel (hajtógázassal), aztán kiszívni. ezzel nem ártasz, viszont sokat segíthet

2014. aug. 18. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!