Tényleg orrmandula vagy valami komoly baj van?
Igazából már nem emlékszem, mikor kezdett szuszogni. De mondom, a végén már durván horkolt is. Meg sokszor felébredt, hogy nem kap levegőt, vagy hogy kiszáradt a szája.
Szerintem egy allergia vizsgálatra lehet, hogy érdemes lenne elmenni vele.
enyém is allergiás. már 4,5 éves, azt még mindig nem tudjuk mire is allergia, de legalább biztosan az.
folyton be van (volt) dagadva az orrmandulája, emiatt volt pár fülgyulladása, a legutóbbi-lassan 1 éve elég durva volt, sajnos savó maradt a fülében ami nem tudott kiürülni a nagy mandulák miatt emiatt rendesen halláscsökkenése volt.
de megtaláltuk a neki megfelelő allergia gyógyszert, azóta egész jó :)
most már sokszor az orrán veszi a levegőt és nem zúg a gyerek :D
egyébként hörghurut is rengetegszer volt, nem is tudom mennyi lehetett, tavaly 9x... azóta ventolint pipázik ha ugat, szerencsére az leviszi nagyon hamar :)
szóval egész jól vele jöttünk, én nem engedem kivenni a manduláját még pár évig. megfulladni nem fog, hisz a száját nem zárja el, mivel a tiednek is kisi korától van, így neki természetes. szóval ne akard a műtétet minden áron, nagyon fontos szerepet tölt be! egyébként nekünk szerencsére a fül-orr gégészünk is partner ebben, se felszúrni nem akarta a fülét, se a manduláját feleslegesen kivenni.
hidd el, egy műtét sokkal több aggodalom és kockázat mint egy kis szuszogás!!!
de ha már mész, kérj calcium injekciót, napi fél ampulla és határozottan javul. azonkívül a d-vitamint ne hagyd abba, az meg a hurutnál segít sokat, plusz minden nap 2x10 csepp cebion!
az orrmosásnak olvass utána, az is nagyon jó az orrmandulára, naponta 2x kell átmosni az orrot tengervizes sprayvel (hajtógázassal), aztán kiszívni. ezzel nem ártasz, viszont sokat segíthet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!