A 15 hós MMR oltás mellékhatásaként fellépő láz, nyirokcsomóduzzanat hány napig tarthat?
Szerintem ez nem az oltás mellékhatása, hanem elkapott valamit.
Nekünk nem volt gondunk tőle, és a környezetemben sem panaszkodott senki.
"Milyen mellékhatása lehet az MMR oltásnak?
Az oltóanyag élő, gyengített kanyaró, rózsahimlő és mumpsz vírusokat tartalmaz. A természetes fertőzéshez hasonló módon hat a védekezőrendszerre (immunrendszer). Általában az 5-12. nap között ún. oltási betegség léphet fel lázzal, kiütéssel, esetleg nyálmirigy duzzanattal. A tünetek sokkal enyhébbek, mint a természetes betegségnél és 1-2 napnál nem tartanak tovább."
Ez van a tájékoztatóban. Egyébként az oltás előtt neked is adtak ilyet, alá is kellett írni.:)) Nálunk se volt egyébként semmi tünet, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet másnak...
A kisgyermekeknél kialakult lázas állapot gondos megfigyelést és folyamatos lázcsillapítást igényel (gyógyszeres és hűtőfürdő). Az oltást követő reakciókról minél hamarabb értesíteni kell az oltást végző orvost!
Nekem azt mondta a gyerekorvos, amikor beadta, hogy 10-12 nap múlva mellékhatásként jelentkezhet láz és nyirokcsomó duzzanat, ha csak ennyi tünete van, nem kell visszavinni, csak a lázát csillapítani.
Most reggel nem volt semmi. Remélem délutánra nem megy fel.
ez pont 10 nap, úgyhogy ez mellékhatás:)
nekem azt mondta az orvos, hogy kb. 3 napig tart, és a 39 fokos láz is"normális". és pöttyök is lehetnek, ahogy előttem írták.
mondjuk az enyémnek adtam előtte és utána homeopátiás golyót, úgyhogy nem szabadna mellékhatásnak lennie, kíváncsian várom....:))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!