Mizujs a januárban fél éves manókkal? Mit "tudnak" már? Mit esznek? Mekkorák? És mikor töltik a 6 hót?
Az én kisfiam 19-én lesz fél éves, most küzdünk az első fogával:) Stabilan üldögél, de egyedül nem tud még felülni, gurul ide oda, és ő is folyton állna:)
Ő is anyatejes, de már megkóstoltunk egy csomó gyümölcsöt, és nagyon szereti, majd lenyeli a kanalat ha adok neki.
Most 7200g, és 68cm.
tökéletesen, sőt elég gyorsan fejlődő gyerekeitek vannak!
örüljetek neki!
Az én kislányom 2-án volt 6 hónapos. Már régóta forog ide oda. Ülni is feltud ülni egyedül, és sokáig is ül, meg mászik. Feláll egyedül...!!! A kiságyba állandóan csak áll!!. Eszünk zöldséget, husival, gyümölcsöket, tejpépet, és anyatejet reggel este.
Nem tudom pontosan hogy hány kg, de 3 hete volt 6120gramm, és 65cm. És rengeteget mozog!!!!!! csak aludni nem szeret :( Az esti lefektetés kínszenvedés!!
Fogunk még nincs!
A kisfiúnk január 2-án töltötte be a 6. hónapot. 4 hónapos korában fordult át először a hátáról a hasára, aztán már hasáról a hátára is, és ezeket folyamatosan és előszeretettel gyakorolja is. 69 cm és 8590 g. Az üléssel próbálkozik folyamatosan, hason kinyomja magát négykézlábállásba, majd az egyik lábát behajlítva, a másikat átvetve próbál meg leülni hátrafelé, csak még nem sikerül neki, néha felborul a hátára ilyenkor, máskor csak elfárad, és kicsit abbahagyja,lehasal és játszik, majd újra próbálkozik egy idő után.
2 hós kora óta tápszeres, a hozzátáplálást 5 hósan kezdtük el. A tízóraival már teljesen átálltunk, gyümölcsöt eszik Sinlaccal megtoldva, gyümölcsből eddig volt: alma, őszibarack, meggy, banán (utóbbiból csak üveges). Az ebéddel még csak harmadig-félig sikerült átállni, ezeket kóstolta már: sárgarépa, sütőtök, cékla, krumpli, brokkoli (na ebből csak 2 kanál csúszott le :) )
4 hós korára már egy hónapja teljesen átaludta az éjszakát, de aztán a mozgásfejlődése miatt ez elromlott, és már odáig fajult, hogy tegnap végül elkezdtük az Aludj jól, gyermekem! módszerét alkalmazni, teljes sikerrel, azóta magától hamar elalszik és átalussza a teljes éjszakát egy mukk nélkül, utána sokkal kipihentebben, mosolygósabban ébred.
Amúgy is nagyon jó kedélyű, folyton vigyorog és mindenkit levesz a lábáról. Elég jól eljátszik magában is, közben fel-felnéz ránk és vigyorog, de persze velünk még jobban imád játszani, főleg ha dögönyözzük, csikizzük, puszilgatjuk. Általában két játék van egy-egy kezében, még nem ütögeti, szájába teszi őket, nézegeti, rázogatja. Foga még nincs kint, de a doki szerint már hamarosan kibújik majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!